Готуюємося до фінальної стадії проекту "Європейський слід в наших містах"

  Вівторок, 08 Травня 2018 Мироняк Оксана Василівна «PRIME STAR» Охтирської ЗОШ №1 м.Охтирка, Євроклуби

Члени євроклубу "Євроstella" Охтирської гімназії радо долучилися до створення спільного проекту для реалізації із партнерами із Мережу євроклубів Сумщини та Харкова.

Готуюємося до фінальної стадії проекту "Європейський слід в наших містах" Проекг Представництва европейського Союзу в Україні «lнформацiйна пiдтримка молодi та мереж ЄС в Україні» повiдомив про проведення cepiї заходiв, призначених для сприяння поширенню європейських цiнностей, iнформацiї про культурнi та ocвітні програми ЄС та процеси евроiнтеграцiї України серед молодi віком вiд 14 до 35 poків.

Члени євроклубу "Євроstella" Охтирської гімназії радо долучилися до створення спільного проекту для реалізації із партнерами із Мережу євроклубів Сумщини та Харкова. Серед 10 проекriв - переможцiв, якi органiзовуються євроклубами України, є проект "Європейський слід у наших містах", учасниками якого є євроклуби:

  • міста Суми євроклуб «ЄвроStаг» (керівники Золотавіна О.О. та Остапенко Т.Г.);
  • міста Охтирки євроклуб "Євроstella" Охтирської гімназії Охтирської міської ради Сумської області (керівник Мироняк Оксана Василівна);
  • євроклуб "EuroMix" ( керівник Штих Оксана Іванівна). Ми охоче взялися за його реалізацію.

Вагомий крок було зроблено 21 квітня 2018 року, коли відбулася зустріч координаторів шкільних євроклубів - партнерів по проекту. Ми обговорили кроки реалізації проекту, нашу співпрацю, фінальну зустріч у Харкові та інші робочі моменти. Наступник кроком була зустріч з волонтерами ЄВС координаторів євроклубів Мироняк О.В. та Золотавіної О.О. в рамках проекту "Європейський слід в наших містах"

25.04. 2018 р. в офісі ГО Центр Європейських ініціатив м.Суми та консультація із менеджером проектів Єлфімовою Ю.В. Учні Охтирської гімназії Охтирської міської ради Сумської області, члени євроклубу ЄвроStella - стали учасниками проекту Представництва ЄС в Україні Euroquiz та отримали в нагороду карту. Крім того, 02.05.2018 р. відбулося чергове засідання євроклубу, учасників проекту "Європейський слід в наших містах". Найбільш активних учасників проекту чекали чисельні нагороди від Представництва ЄС в Україні.

Ми плідно працюємо і активно готуємося до фінальної зустрічі. Серед знахідок – інформація про знаменитого тренера Меєровича Юрія Михайловича, майстра спорту України міжнародного класу, 1995 р.; майстра спорту СРСР з самбо, 1980 р., з дзюдо – 1980 р. ; почесного працівника фізичної культури і спорту, почесного жителя міста Охтирки. Інша знахідка - Олександра Парфенівна Сулима-Блохин — українська діаспорна поетеса, мовознавець, прозаїк, публіцист, історик літератури, літературознавець, громадська діячка. Літературний псевдонім Іванна Чорнобривець. Глива Євген Леонідович - засновник і голова Міжконфесійного комітету оборони віри та релігії в Україні, голова Будівельного комітету монастиря Святого Василя Великого у Сиднеї. Основні теми, які викладаються Є.Гливою на лікарсько-психологічних курсах: «Феномени гіпнозу та їх використовування в процесі гіпнотерапії», «Техніка та принципи індукції та поглиблення трансу», «Необхідність ознайомленості для терапевта з теоріями особистості та теоріями гіпнозу».

Цікавою стала тема про знаменитого Андрія Полуніна - українського футболіст, що виступав на позиції півзахисника та відомого насамперед виступами у складі дніпропетровського «Дніпра», національної збірної України та низки українських і німецьких футбольних клубів. Ми пишаємося такою архітектурною пам’яткою, як знаменитий Свято-Покровський кафедральний собор —яскравий взірець українського бароко середини XVIII століття; історико - архітектурна пам'ятка національного значення. Якщо дивитись на нього з висоти пташиного польоту, схожий за формою на корабель завдовжки 24, завширшки 14 і заввишки (без хреста) 30 саженів. Проект Покровського Собору розроблявся в майстерні видатного зодчого Варфоломія Растреллі, архітектора італійського (флорентійського) походження, котрий народився й виріс у Парижі, Франція.

Члени євроклубу "ЄвроStella"Охтирської гімназії готуються до фінальної стадії проекту "Європейський слід в наших містах" , який реалізується за підтримки Представництва ЄС в Україні. Сьогодні, 08 травня 2018 року, відбулося обговорення пошукових робіт учнів та варіанти їх презентації на зустрічі із євроклубівцями – партнерами із Харкова євроклубу "EuroMix" та Сум (Євроклуб «ЄвроStar» КУ ССШ № 29 , яка відбудеться в Українській академії лідерства в м. Харкові.

3авдяки цьому проекту молодь зможе дiзнатися бiльше про Європейський Союз та його спiвробiтництво з Україною.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.