Учні ЗОШ І-ІІІ ст. села Піддубці - переможці виставки «Європейський вибір молоді»

  Понеділок, 19 Листопада 2018 Чухілевич Ольга Пилипівна Сузір'я село Піддубці Євроклуби

Учні нашої школи на запрошення Центру Європейської Інформації (ЦЄІ) в місті Луцьку взяли участь у виставці «Європейський вибір молоді». До участі приймалися роботи з декоративного та образотворчого мистецтва шкіл м. Луцька та Луцького району.

Центр функціонує при Волинській обласній державній універсальній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки за фінансової підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» в рамках проекту ЦГМОВ «Наша Справа» з 2005 року. Центр створений з метою підвищення інформаційної обізнаності місцевої територіальної громади Волинської області з питань європейської інтеграції України шляхом проведення інформаційно-консультаційної роботи.

ЦЄІ організовує семінари, конференції, круглі столи з питань європейської інтеграції; заходи до Дня Європи; «Європейську Олімпіаду» серед школярів; європейські студії; тематичні зустрічі та навчання для молоді. Сфера діяльності Центру - підтримка функціонування Шкільних Європейських Клубів, організація Днів Європи, проекти:

  • «Євроавтобус. Молодь - молоді. Європейський союз - Україні»;
  • творчий конкурс "Шкільне Євробачення",
  • «Європейська олімпіада»,
  • Молодіжні польсько-українські обміни для Шкільних Європейських Клубів,
  • «Канікули з шансами» тощо.

Виставка, у якій взяли участь наші учні, теж присвячена активізації проєвропейських прагнень учнівської молоді та популяризації ідей та принципів Європейського Союзу. На цьогорічній виставці експонувалися дві наші роботи: «Європейська єдність» (Целєва Ірина, 5 клас, керівник Целєва О.А.) та «Європейська співдружність» (гурток декоративно-ужиткового мистецтва «Крафт», керівник Гаврилюк Т.М.).

Своїми виробами учні хотіли донести до усіх відвідувачів виставки своє творче бачення місця України у спільноті європейських країн. Приємно, що роботи наших учасників зайняли 1 і 4 місця на виставці і були нагороджені дипломами і подарунками.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.