Форум Євроклубів «Молодь руйнує стереотипи!»

  Середа, 08 Травня 2019 Корнієнко Галина Леонідівна NEW GENERATION Черкаси Євроклуби

Захід проходив за підтримки Представництва ЄС в Україні, у рамках конкурсу проектів Євроклубів України

7 травня 2019 року в Першій міській гімназії м. Черкаси вже вдруге відбувся форум Євроклубів. Цього року форум мав заклик «Молодь руйнує стереотипи!».

Захід проходив за підтримки Представництва ЄС в Україні, у рамках конкурсу проектів Євроклубів України. Метою форуму є виховання гідних громадян України на основі діалогу культур, культури миру і толерантності, міжнародного, міжнаціонального співробітництва і партнерства та розвиток молодіжного руху. Загалом форум зібрав 35 учасників.

Активну участь у ньому взяли учні Черкаської загальноосвітньої школи № 7, Черкаської спеціалізованої школи №3, Смільнянського Навчально-виховного комплексу «Лідер» та гімназисти Першої міської гімназії. Цікавим нововведенням цього року була співпраця в організації заходу з представниками Інформаційного центру ЄС, студенти 3 курсу Черкаського державного технологічного університету стали волонтерами під час заходу і надали ефективну допомогу.

Учні мали можливість під час практичних занять та рольових ігор, які проводила заступник директора гімназії та керівник Євроклубу «New Generation» Корнієнко Галина, дізнатися більше про те, що таке стереотипи, як вони формуються і як впливають на поведінку людини, які є шляхи звільнення від стереотипів, висловити власне ставлення до стереотипів та проявів стереотипної поведінки в себе й інших.

А найголовніше це те що учасники написали спільне звернення до шкільної молоді в якому закликають всіх боротися зі стереотипами, дискримінацією, ксенофобією, расизмом та упередженнями. Незабаром цей лист-звернення отримають школи України та мережі Євроклубів.

Щиро дякуємо усім учасникам за активну, творчу та плідну роботу! Активна життєва позиція молоді, яка творить майбутнє країни, надихнула всіх учасників на нові подібні форуми та створення спільних проектів. Разом ми сильніші!


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.