Європейський Союз у Миколаєві.

  Субота, 18 Травня 2019 Яковлєва Тетяна Вадимівна "Країнами та континентами" Миколаїв Євроклуби

Вже четвертий рік у травні місяці миколаївці святкують День Європи. Це справжнє свято. Не тільки усміхнені люди заполонили вулицю Соборну та Адміральську, а навіть і сонце цілий рік чекало на це свято. Сонячний день, святково, у костюми народів країн Європейського Союзу, одягнені люди. І у всіх посмішка на обличчі. Члени нашого Євроклубу «Країнами та континентами» Миколаївської загальноосвітньої школи № 45 теж взяли участь у цьому святі.

В святковій ході з нашими учнями в кареті їхала Біла Дама – це один з образів свят естонців, разом з нею їхали привиди. Про це свято вам може розповісти кожний естонець. Бо за повір’ями, вони (привиди) мешкають у кожному замку. Біла Дама вітала всіх зі святом, веселі привиди та юні естонці, яких представляли наші учні, вітали всіх веселими кричалками про Євросоюз та Естонію … Було дуже весело.

А свято стане незабутнім для мешканців всього міста. А на фотозоні, яку ми оформили на Соборній площі, всі бажаючи мали можливість не тільки сфотографуватися на фоні великої карти Європейського Союзу і карти Естонії, а й приміряти костюми естонок та естонців. А вже хто брав участь у вікторині «Незнайомі факти про країни ЄС», той отримав призи від Представництва ЄС в Україні, та команди Євро квіз. А ще ми знайомили мешканців міста з культурою, традиціями та історією країн ЄС.

Багато мешканців нашого міста довідалися про щось цікаве і нове про ці країни. Вже не один рік команда учнів і педагогів школи співпрацює з командою Євро квіз, що при Представництві Європейського союзу в Києві. Двічі ми ставали переможцями конкурсів від Представництва ЄС, при підтримці Миколаївського молодіжного Євроклубу « Діалог», керівник Артем Яковлєв.

Завдяки цьому святу життя європейців стало трохи зрозумілішим та ближчим. Запрошуємо всіх до співпраці у конкурсах від Представництва Європейського Союзу.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.