Євроклуб долучився до онлайн-уроку на День Європи ( Кам’янська гімназія № 39)

  Понеділок, 27 Травня 2019 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

15 травня 2019 року євроклуб “Європейська єдність” Кам’янської гімназії № 39 долучився до Всеукраїнського онлайн-уроку «Європа починається з тебе», який проводився вперше в Україні. Його мета – розповісти учням про те, як впровадження європейських цінностей та стандартів впливає на якість життя в Україні.

Організатори заходу – Міністерство освіти та науки, Мінінформполітики, Офіс Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, проект ЄС «Association4U» та Google Україна. У ролі викладача з європейських цінностей виступив відомий український тележурналіст, актор, сценарист і музикант Майкл Щур, а відкрила віртуальний урок Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Україна завжди належала до сім’ї європейських народів. На жаль, довгий час нам намагались нав’язати іншу ідентичність. Нині ж, повертаючись до розуміння, хто ми є, нам необхідно повернути себе на ментальну, культурну та історичну мапу європейської цивілізації. У 2014 році ціною величезних жертв ми вибороли європейське майбутнє для України. З підписанням Угоди про асоціацію між Україною та ЄС розпочався практичний рух України до ЄС», – додала Віце-прем'єр-міністр. Відповідаючи на питання учнів щодо термінів вступу в ЄС, Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що швидкість руху до Євросоюзу залежить передусім від нас самих, від нашої згуртованості навколо реформ та від того, як ми самі готові слідувати європейським правилам, нормам, цінностям.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.