19.05.2018   18:00
ІЦ ЄС

День кар’єри ЄС вперше відбувся у Херсоні, більше 400 учасників, досі переосмислюю: подача заявки, відбір, погодження, обрання, активний етап підготовки, налагодження контактів із партнерами, постійна комунікація, багато зустрічей створення програми, сценарію, організаційні моменти, аналізування, співставлення, радість від процесу підготовки, фінальна стадія, і от день Х, такий насичений та активний, втома, але приємна!)

Ми вдячні всім, хто був задіяний в організації і підготовці до проведення заходу, за сприяння, підтримку керівництву університету, службам, факультетам, партнерам, тренерам, спікерам, учасникам, волонтерам.

Величезна подяка Представництву ЄС в Україні, виконавцям проекту ГО “Фундація “Відкрите суспільство”.

Захід ми приурочили до Дня Європи України, тож я з радістю вітаю всіх сьогодні з цим святом. Багаторічній досвід організації Дня Європи в Україні та нашому університеті вказує на те, що цей день поступово стає справою державного значення, відіграє непересічну роль у формуванні громадської думки в Україні про майбутнє нашої держави в європейській сім’ї народів.

День кар’єри ЄС відрізнявся від звичайних ярмарок вакансій своїм європейським виміром, адже це не просто про вакансії, але й про інші кар’єрні можливості. У заході взяли участь представники найкращих компаній нашого міста та області, представники ГО, органів державної влади, міжнародних проектів, програм стажування. Молодь змогла поспілкуватися з їх керівництвом, менеджерами, співробітниками, дізнатися про наявні вакансії, записатися на співбесіду, стажування. Паралельно усі зацікавлені особи змогли безкоштовно долучитися до заходів для розвитку навичок, важливих для професіонального зростання, в рамках заходу будуть проходити різноманітні активності: дискусія з командою Team Europe в м. Херсоні на тему: «Самопрезентація та особиста капіталізація за рахунок соціальної комунікації», спікери: Artyr Madatyan– експерт з питань регіонального розвитку, член пулу експертів програми U-LEAD, співголова спілки вірмен України в Херсонській області, експерт Team Europe; Natali Matkovskaya– експерт з питань соціальних комунiкацiй та iнжинiрингу, голова ГО «Регіональний центр сталого розвитку», експерт Team Europe; онлайн-презентація/тренінг «Як отримати стипендію на навчання за програмами Еразмус+. Кроки подачі успішної заявки», тренер: Kateryna Zhdanova, менеджер з індивідуальних можливостей Еразмус+; тренінг "Виграшне резюме. 1:0 на Вашу користь" (європейські стандарти, Tom Hunt), тренер: Liudmyla Absava, Голова правління ГО «Глобальний погляд», к.е.н., доцент, проектний менеджер; тренінг «Виробниче стажування у Німеччині або чого очікує від українських студентів європейський ринок праці», тренер: Андрій Гончарук (Andriy Goncharuk), координатор Стипендіальної програми німецької економіки, Торгово-промислова палата України.
Вірю, що студенти отримали чимало корисної інформації про шляхи професійного зростання та кар’єрні можливості у європейському вимірі, цікаво, плідно попрацювали на тренінгах і дискусіях і з позитивними враженнями і надбанням корисних навичок вийшли зі стін університету того дня!