Майстер-клас від Карла-Хейнса Вестенхофера для шкільних кухарів Жашківської громади

  П'ятниця, 13 Березня 2020 Яковлева Наталія Миколаївна Team Europe Kharkiv Харків Team Europe

Як не боятись змін, а поступово досліджувати та впроваджувати їх, цим самим рухаючись до позитиву.

Ось і завершується час перебування SES- експерта у Жашківській спеціалізованій школі №1. Багато що із пропозицій взято до уваги, враховано у технології приготування страв для школярів. 11 та 12 березня 2020 року на базі харчоблоку школи, з ініціативи директора школи Яроша Олександра Мироновича організовано практичне навчання та майстер-клас, популяризація діяльності шеф-кухаря Карла-Хейнса Вестенхофера.

Упродовж двох днів працівники шкільних їдалень Жашківської громади мали можливість: пройти професійне навчання і здобути нові навики в професії, познайомитися з справжнім професіоналом SES-експертом шеф –кухарем Карлом-Хейнс Вестенхофер, у веселій атмосфері покращити кухарські навики, поділитися досвідом та разом знайти шляхи у вирішенні спільних проблем. Адже збалансоване і здорове харчування в дитячі роки – запорука загального стану здоров’я у подальшому житті. Тому на кухарях лежить велика відповідальність і ми всі її відчуваємо і усвідомлюємо.

Шеф-кухар неодноразово наголошує, що маємо працювати в ідеальній чистоті, дотримуватись всіх санітарних вимог, пильно стежити за терміном придатності продуктів. А ще складність у роботі жінки-кухаря : пів справи – приготувати їжу, інші пів справи – її подати, нагодувати дітвору, видихнути і почати готуватись до наступної подачі їжі. І тут, на думку європейського кухаря потрібно підійти дещо індивідуально і професійніше у зміні техніки , меню, особистого відношення.

Щодня кухарі спостерігали за майстер-класом від SES- експерта Карла-Хейнса Вестенхофера у приготуванні таких страв як : болоньєз з пастою, кльоцики з бульйоном, а також запропоновано технологію приготування найрізноманітніших видів соусів, які можна подавати до будь-яких гарнірів з шкільного меню. Після приготування – дегустація у веселій та невимушеній атмосфері. Карл із задоволенням дав відповіді на усі запитання присутніх. Досвід співпраці з таким харизматичним літнім чоловіком, шеф-кухарем Карлом-Хейнс Вестенхофером надовго залишить у нашій свідомості прагнення до позитивних змін, бажання впроваджувати його поради у харчування як і дорослих так і дітей шкільного віку .

Отож, не бійтеся змін, все що нове потрібно поступово досліджувати та впроваджувати, цим самим рухаючись до позитивних змін.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.