Акція випускників школи "Посади дерево - збережи життя на Землі! Краще дерево в садку, ніж кулька в небі"

  Четвер, 18 Червня 2020 Рижко Аліна Анатоліївна Євроклуб "Гармонія" Бердичів Євроклуби

У рамках реалізації проєкту євроклубів за підтримки проєкту Представництва ЄС в Україні «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні» «Екологічна політика починається з тебе: міркуй глобально-втілюй локально» відбулась акція випускників 2020 "Краще дерево в садку, ніж кулька в небі"

Випускники школи запустили естафету добрих справ, щоб надихнути інших на допомогу нашій природі, нашій планеті Земля. Вирішили почати із себе, зі свого шкільного подвір’я, свого мікрорайону. Чудовим місцем проведення уроків на свіжому повітрі та дозвілля є шкільний садок з деревами, посадженими делегацією міст-побратимів з Республіки Польща м. Сєдльце та Явор і міста Бердичева. Випускники взялися збагачувати сад новими насадженнями замість запускати традиційні випускні кульки.

Численні дослідження екологів довели, що збільшення кількості дерев може врятувати планету від глобального потепління, зупинити накопичення в повітрі вуглекислого газу. Зрубане дерево у Німеччині карається величезними штрафами від 25 до 50 тисяч євро. У Франції - дерева захищені законом. Італія прийняла нове законодавство на захист екологічного різноманіття лісів. Тим часом в Україні іде активне знищення лісових насаджень.

Акція відбулась у рамках реалізації проєкту євроклубів за підтримки проєкту Представництва ЄС в Україні «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні» «Екологічна політика починається з тебе: міркуй глобально-втілюй локально». Таким чином учасники намагаються привернути увагу людства до даної проблеми. У день видачі документів про освіту 11-класники, їх батьки та викладачі саджали дерева та кущі. І хоча цього року свої корективи внесла ситуація із поширенням вірусу COVID 19, наші випускники не відмовились від славної традиції і внесли свою частку у покращення екологічної ситуації міста та закликали випускників інших навчальних закладів відмовитись від кульок, а започаткувати традицію озеленювати територію школи, міста.

Відео


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.