В гостях у екоБудиночка

  Середа, 21 Жовтня 2020 Яковлєва Тетяна Вадимівна "Країнами та континентами" Миколаїв Євроклуби

Ось і вирішили учні євроклубу «Країнами та континентами» та «Супутник» МЗШ № 45 міста Миколаєва Створити євроекологічну казку про екологію, флористичну та тваринну символіку країн ЄС, про виховання екологічної культури. Назвали казку «Євроекоабетка».

Екологічна ситуація як в нашій країні, так і в країнах Європейського Союзу надзвичайно складна. Люди не вміють, а під час, і не хочуть зберігати природу. Своєю діяльністю вони часто її знищують. А ми повинні навчитися її відновлювати. Коли треба навчати людину екологічній культурі? А ще з дитячого садочку. Дитина повинна розуміти, що квіти треба не зривати, а зберігати і висаджувати.

Метою екологічного виховання є формування екологічної культури, виховання любові, чуйності, доброзичливого і відповідального ставлення до об’єктів природи. Розвиток інтересу і прагнення до пізнання оточуючого середовища. Формування вміння піклуватися про природу, а ще і про своє особисте здоров’я. Напрацьовувати свої дослідження та брати найкращі практики у країн Європейського Союзу. А як це краще довести до дітей? У формі казки та дитячої євроековікторини. Ось і вирішили учні євроклубу «Країнами та континентами» та «Супутник» МЗШ № 45 міста Миколаєва Створити євроекологічну казку про екологію, флористичну та тваринну символіку країн ЄС, про виховання екологічної культури. Назвали казку «Євроекоабетка». Головним персонажем її став екологічно чистий багатоповерховий Будиночок. А мешканцями – жителі країн Європейського Союзу. Вони і розповідають всім про свої країни, флористичну символіку та тварин, які теж є символами цих країн. А ще діти дізнаються, що влада Угорщини має намір побудувати повністю екологічне місто. Місто буде використовувати сонячну енергію. В ньому буде все: школи і лікарні, готелі і магазини, а ще 1000 будинків. Сподіваємося, що і в нашій країні з’являться такі міста. Дружно живуть в нашому Будиночку полька, естонка, німка, француженка, іспанський Бичок, німецький Ведмідь та інші персонажі.

А той, хто уважно слухав нашу казку, зміг відповісти на питання вікторини, і отримати сувеніри від Представництва ЄС в Україні і команди Euro Quiz. Запрошуємо і вас у гості до нашого ЄвроекоБудиночку.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.