Трипільська культура

  Неділя, 14 Жовтня 2018 Мірошниченко Світлана Анатоліївна Патріоти Київ Євроклуби

У рамках реалізації проекту євроклубу учні 6-Б та 6-В класу здійснили екскурсію «Світ трипільської культури» до Київського обласного археологічного музею.

2018 рік був офіційно проголошений роком культурної спадщини в рамках міжнародної конференції, організованої Національним Бюро “Креативна Україна” за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні.

Сучасні народи Європи так чи інакше є спадкоємцями давніх цивілізацій, які в давні часи мали інші обриси й кордони.

Трипільська культура — найбільш давнє і, можливо, найбільш таємниче з відомих на сьогодні історикам культурних утворень, рештки якої знайдені не тільки в Україні, а й у Молдові, Румунії. Європейська конвенція про охорону археологічної спадщини наголошує, що археологічна спадщина є головним елементом пізнання історії людства, тому дуже важливим є знайомство з нею підростаючого покоління.

У рамках реалізації проекту, присвяченого вивченню культурної спадщини України, який школа розробила у 2017-2018 навчальному році і подавала на конкурс проектів євроклубів, учні 6-Б та 6-В класу (вчитель історії Приходько Т.П.) 8 жовтня здійснили екскурсію «Світ трипільської культури» до Київського обласного археологічного музею. Діти змогли доторкнутися до однієї із найдавніших цивілізацій Європи, спробували зрозуміти цей дивовижний світ, який розташований на схилах чарівного Дніпра. Побачили також колекції і інших періодів найдавнішої історії.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.