04.05.2018   20:00
YEA

Впродовж 2-4 травня 2018 року Євроклуб ім. Жана Моне Кафедра політології та державного управління ЧНУ імені Юрія Федьковича за всебічної підтримки European Union in Ukraine, сприяння Інформаційний центр ЄС ЧНУ імені Юрія Федьковича та в партнерстві з Благодійна організація "ПроОсвіта" реалізовував просвітницький проект «EU For You» для старшокласників м. Чернівці.
Метою цього проекту було формування і підвищення рівня знань молодого покоління Чернівців про ідею Об’єднаної Європи, Європейський Союз та євроінтеграцію України.

Цей проект є логічним продовженням реалізованої у листопаді 2017 року Єврошколи, яку підтримало Управління освіти Чернівецької ОДА. Тільки у даному випадку ми отримали підтримку вже від Представництва ЄС в Україні. Проект актуальний тим, що оскільки ми рухаємося до ЄС, то повинні знати хоча б елементарне про нього: з чого він починався, як сформувався, яке місце нині посідає в міжнародній системі, і що ознчає бути європейцем. Я переконаний, що такі знання є обов’язковими для сучасного громадянина, а тим більше для підростаючого покоління, яке буде формувати нову державу і нові цінності.

Тренінгові інтенсиви відбувалися на базі Наукової бібліотеки ЧНУ ім. Юрія Федьковича (один раз в школі). До заходів були залучені близько 80-ти учасників зі шкіл/гімназій і коледжів м. Чернівці. Кожен з них отримав сертифікат, що засвідчує участь в тренінгу, а найбільш активні були заохочені сувенірною продукцією від Представництва ЄС в Україні.

Всі залишилися задоволеними та з новими знаннями.

Щиро вдячний European Union in Ukraine за всіляку підтримку та координатору Інформаційний центр ЄС ЧНУ Larisa Vornik за постійну допомогу!

Очікуйте на нові проекти