Політика конфіденційності

Ця політика конфіденційності пояснює, яким чином збирається інформація про Вас, як вона використовується проектом «Інформаційна підтримка мереж ЄС у Україні» (далі Проект) при відвідуванні Вами сукупності веб-сторінок, доступ до яких здійснюється із використанням доменного імені (адреси): euroquiz.org.ua (далі – Сайт).

Захист вашої конфіденційності, включаючи ваші особисті дані, має велике значення для Проекту.

Конфіденційність та захист даних стають все більш важливими у нашому повсякденному житті, як у приватному, так і на роботі. Права на приватне життя та захист даних давно визнані основними правами, викладеними у статтях 7 та 8 Хартії основних прав ЄС. Існує оновлений специфічний законодавчий акт для установ, органів, офісів та агентств Європейського Союзу (Регламент (ЄС) 2018/1725) під час обробки персональних даних. Переглянута законодавча база має на меті гарантувати високий рівень захисту даних, коли йдеться про збір та зберігання персональних даних на користь громадян Союзу, співробітників інституцій ЄС та партнерів у світі. Він набув чинності в тому ж році і гармонізується з принципами Загального регламенту захисту даних (GDPR), який застосовується для органів держав-членів, приватного сектору та організацій громадянського суспільства.

Для виконання своїх зобов’язань перед користувачами сайту, Проект часто потребує збору, обробки та зберігання персональних даних, таких як імена, функції, адреси учасників/мереж, телефонні номери, фотографії та інші дані, включаючи конкретну інформацію про людей та мереж ЄС.

Реєструючись на сайті, Ви надаєте згоду на обробку своїх персональних даних та підтверджуєте, що є повідомлені про порядок та мету а також інші умови їх обробки відповідно до ст. ст. 6, 8, 10, 11 Закону України «Про захист персональних даних».

Відвідуючи Сайт Ви приймаєте нашу Політику конфіденційності, Ви дозволяєте Проекту збирати і використовувати інформацію про Вас відповідно до цілей, що вказані нижче.

Цим Ви підтверджуєте, Ви маєте достатню правоздатність та дієздатність за законами Вашої країни для надання згоди з цією політикою конфіденційності та згоди на обробку Ваших персональних даних на умовах, що тут викладені. У випадку, якщо Ви не маєте достатнього обсягу дієздатності, цим Ви підтверджуєте, що згода з цими правилами надана Вашими батьками або опікунами, що маються повний обсяг цивільної дієздатності та уповноважені за законами країни Вашої юрисдикції давати таку згоду.

Ми можемо змінювати цю Політику конфіденційності час від часу. Ми рекомендуємо Вам ознайомитися з політикою конфіденційності, коли Ви отримуєте доступ до Сайту, щоб залишатися проінформованим про наші інформаційні методи і способи, якими Ви можете допомогти захистити Вашу конфіденційність.

Додаткові умови обробки персональних даних під час реєстрації для участі у вікторині, конкурсі проектів, вебінарах, та реєстрації в якості адміністратора мережі ЄС:

1) Реєструючись на участь у вікторині, Ви надаєте згоду на обробку нами наданої інформації з метою подальшого контакту з Вами у питаннях пов’язаних з вікториною, для збору статистичних даних та покращення вікторини у майбутньому;

2) Надсилаючи нам заявку для реєстрації в якості адміністратора мережі, Ви додатково надаєте згоду на обробку нами наданої інформації з метою визначення можливості надання Вам прав адміністратора;

3) Надсилаючи нам новини, фото та відео, Ви додатково надаєте згоду на обробку таких матеріалів нами з метою проведення процесу відбору інформації та публікації на сайті у рубриках: “Новини” чи “Блоги”.

4) Надсилаючи нам заявку на участь Конкурсі проектів для євроклубів, Ви додатково надаєте згоду на обробку нами інформації щодо Вашого проекту, Вашої ролі у такому проекті, а також Ваших персональних даних, як це буде визначено у відповідній формі, з метою визначення можливості Вашої участі у Конкурсі;

5) Заповнюючи відповідні поля у онлайн чи google-формах при реєстрації на наші онлайн / офлайн заходи (наприклад – Дні кар’єри ЄС, вебінари), Ви надаєте нам інформацію, в тому числі адресу електронної пошти для відправлення Вам запрошення чи матеріалів (наприклад презентацій) як це було сказано в анонсі відповідного заходу.

1. Персональні дані. Терміни

Володілець персональних даних – фізична або юридична особа, яка визначає мету обробки персональних даних, встановлює склад цих даних та процедури їх обробки, якщо інше не визначено законом;

Згода суб’єкта персональних даних – будь-яке добровільне волевиявлення фізичної особи щодо надання дозволу на обробку її персональних даних відповідно до сформульованої мети їх обробки;

Обробка персональних даних – будь-яка дія або сукупність дій, здійснених повністю або частково в інформаційній (автоматизованій) системі та/або в картотеках персональних даних, які пов’язані зі збиранням, реєстрацією, накопиченням, зберіганням, адаптуванням, зміною, поновленням, використанням і поширенням (розповсюдженням, реалізацією, передачею), знеособленням, знищенням відомостей про фізичну особу;

Персональні дані – відомості чи сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифікована;

Розпорядник бази персональних даних – фізична чи юридична особа, якій власником бази персональних даних або законом надано право обробляти ці дані;

Суб’єкт персональних даних – фізична особа, стосовно якої відповідно до закону здійснюється обробка її персональних даних.

2. Права суб’єктів персональних даних

Особисті немайнові права на персональні дані, які має кожна фізична особа, є невід’ємними і непорушними.

Суб’єкт персональних даних має право:

2.1. знати про джерела збирання, місцезнаходження своїх персональних даних, мету їх обробки, місцезнаходження або місце проживання (перебування) володільця чи розпорядника персональних даних або дати відповідне доручення щодо отримання цієї інформації уповноваженим ним особам, крім випадків, встановлених законом;

2.2. отримувати інформацію про умови надання доступу до персональних даних, зокрема інформацію про третіх осіб, яким передаються його персональні дані;

2.3. на доступ до своїх персональних даних;

2.4. отримувати не пізніш як за тридцять календарних днів з дня надходження запиту, крім випадків, передбачених законом, відповідь про те, чи обробляються його персональні дані, а також отримувати зміст таких персональних даних;

2.5. пред’являти вмотивовану вимогу володільцю персональних даних із запереченням проти обробки своїх персональних даних;

2.6. пред’являти вмотивовану вимогу щодо зміни або знищення своїх персональних даних будь-яким володільцем та розпорядником персональних даних, якщо ці дані обробляються незаконно чи є недостовірними;

2.7. на захист своїх персональних даних від незаконної обробки та випадкової втрати, знищення, пошкодження у зв’язку з умисним приховуванням, ненаданням чи несвоєчасним їх наданням, а також на захист від надання відомостей, що є недостовірними чи ганьблять честь, гідність та ділову репутацію фізичної особи;

2.8. звертатися із скаргами на обробку своїх персональних даних до Уповноваженого або до суду;

2.9. застосовувати засоби правового захисту в разі порушення законодавства про захист персональних даних;

2.10. вносити застереження стосовно обмеження права на обробку своїх персональних даних під час надання згоди;

2.11. відкликати згоду на обробку персональних даних;

2.12. знати механізм автоматичної обробки персональних даних;

2.13. на захист від автоматизованого рішення, яке має для нього правові наслідки.

3. Перелік персональних даних

Перелік персональних даних користувачів, які можуть бути зібрані, збережені та використані під час роботи з сайтом:

  • Ваші прізвище, ім’я та по батькові, електронна адреса, область в якій Ви проживаєте, Віш вік, стать або інші контактні дані;
  • інформація про Ваш комп'ютер, включаючи IP-адресу, тип і версію браузера і операційну систему, лог файли, інформацію про пристрій;
  • інформація про Ваші відвідування і використання сайту, включаючи тривалість відвідування, перегляди сторінок і шляхи навігації по сайту тощо;
  • інформація, яку Ви вводите при обміні квізкоінів та замовлені сувенірів на нашому сайті;
  • інформація, що міститься в будь-яких повідомленнях, які ви відправляєте нам по електронній пошті;
  • будь-яку іншу особисту інформацію, яку ви нам надсилаєте та вносите під час реєстрації на нашому сайті.

Ми також можемо отримувати інформацію з інших джерел і об’єднувати з інформацією, яку ми збираємо через Сайт.

4. Використання інформації

Ми використовуємо інформацію про Вас для:

  • Для адміністрування роботи Сайту;
  • Для покращення вікторини, роботи Сайту, роботи мереж ЄС;
  • Для надсилання Вам повідомлень про початок вікторини та конкурсів, новин, що на нашу думку, буде представляти інтерес для Вас;
  • Реалізовувати будь-які інші цілі, для яких інформація була зібрана.

Погоджуючись з нашою політикою конфіденційності чи іншим чином надавши нам інформацію, ви даєте згоду на обробку та передачу інформацію, в тому числі – в Україні.

5. Надання доступу до інформації

Проект надає доступ до особистої інформації іншим компаніям і приватним особам, які не мають відношення до проекту, лише за таких обмежених обставин:

  • Має місце наявність дозволу Користувача. Для передачі будь-якої конфіденційної інформації потрібна явна згода Користувача.
  • Проект надає такого роду інформацію довіреним організаціям та особам тільки з метою обробки інформації від нашого імені.
  • У проекта є підстави вважати, що доступ, використання, збереження або розкриття такої інформації необхідне для:
    1. Дотримання будь-яких чинних законів, постанов, або дійсного запиту з державних органів;
    2. Розслідування потенційних порушень;
    3. При виявленні і запобіганні шахрайським діям, а також вирішенні проблем безпеки та усунення технічних неполадок.

6. Обмін через соціальні мережі

Сайт може запропонувати обмін через соціальні мережі і інші інтегровані інструменти (такі як Facebook “Like” кнопки), які дозволяють ділитись інформацією з Сайту. Для отримання додаткової інформації про цілі та масштаби збору і обробки даних в зв’язку з особливостями обміну через соціальні мережі, будь ласка, відвідайте політику конфіденційності суб’єктів, які надають ці можливості.

7. Захист інформації

Проект вживає всіх необхідних заходів для захисту даних від несанкціонованого доступу, зміни, розкриття чи знищення. До цих заходів належать, зокрема, внутрішня перевірка процесів збору, зберігання та обробки даних і заходів безпеки, включаючи відповідне шифрування і заходи щодо забезпечення фізичної безпеки даних для запобігання неавторизованого доступу до систем, в яких ми зберігаємо особисті дані.

Проект надає доступ до інформації користувачів тільки тим співробітникам, підрядникам та агентам Проекту, яким необхідно мати цю інформацію для здійснення операцій, які виконуються від нашого імені.

8. Зв’язок

Ви можете звернутись з запитаннями щодо цієї Політики конфіденційності в будь-який час по електронній пошті ask@euroquiz.org.ua.

© 2015—2020 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.