25.07.2019   14:00
Бібліотеки

#EUBOOKSHELF На юнацькому абонементі Хорольської районної бібліотеки ( https://www.facebook.com/KhorolBiblioteka/) з червня місяця діє Куточок Європейського Союзу „ЄС на книжковій полиці” у рамках проекту „Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні”.

В куточку розміщені яскраві та змістовні матеріали, надані громадською організацією „Молодіжна альтернатива”. Бібліотека отримала можливість поповнити свій фонд дуже цікавою та яскраво оформленою літературою про Євросоюз. В ній в доступній формі викладена інформація про історію і сучасність ЄС, про його інституції та органи, Європейський парламент. А ще – безліч ігор, вікторин, кросвордів, цікавих запитань. Відтепер у дітей, в учнівської та студентської молоді Хорольщини є можливість отримувати нові знання про країни Європи, Європейський Союз, його історію та сучасність, європейські цінності, принципи та можливості, які надає ЄС українцям.
Особливо цікавими для наших читачів стали: європлакат-мапа, книги та брошури „Європа-Гра. Європа у великому та малому, в історії та мріях”, „Паспорт Європейського Союзу”, „Тремоло та його європейська місія”, „Відкрий для себе Європу”, „Європа у 12 уроках”, „Європейський Союз – Україна”, „Асоціація ЄС – Україна: що це дає Вам”, „Європейський Союз. Що це таке і що він робить”, „Навчайся в Європі”, „Прямуємо разом”.
В червні біля куточка неодноразово проводилися бесіди зі школярами, які відвідували шкільні табори відпочинку і були на екскурсіях у бібліотеці. Для учнів старших класів були проведені літературна мандрівка „Подорожуємо країнами Євросоюзу”, мандрівний калейдоскоп „Відкриваємо Європу”, пізнавальна подорож „Крокуємо разом до Євросоюзу”. А наймолодшим найбільше всього сподобалася казка від тьоті Русі „Як країни Євросоюз створили”.
Протягом червня-липня молодь міста активно знайомилася з літературою, розміщеною в Куточку Європейського Союзу, поповнювала свої знання про європейські країни, про якісну європейську освіту, про співпрацю України з ЄС у сферах політики, торгівлі, освіти та культури.
Цікава література про Європейський Союз чекає на зустріч з читачем!!!