04.08.2019   16:00
YEA

ПРО НАВЧАННЯ

Одного разу я почув від однієї людини, що треба не йти за трендами, а створювати власні. Треба вміти навчатись і на базі цього вміти створювати щось нове і зовсім круте. Постійний саморозвиток, пошук нових сенсів та створення власного продукту - це майже більша частина усіх моїх днів. Поки я буду жити, я завжди буду навчатися. Саме це я робив, коли вчився запускати власний проект, вчився шукати спонсорів та зацікавлених осіб, вчився розробляти тренінг та спілкуватися з людьми на новому рівні.

Вчора ми завершили перший етап проекту «Європа і ТИ». Цей проект ми започаткували в лютому і встигли зробити тренінги з європеїстики в наступних містах: Лозова, Печеніги, Первомайський, Чугуїв та Красноград. Ми заклали в основу проекту не нав’язування власного бачення, а розмову. Ми намагались аналізувати бачення людей та слухали їх погляди на все те, що відбувається в Україні та їхніх містах.

Та я не вважаю цей проект простим і «одним із». Він унікальний по своїй результативності та вкладу у розвиток малих громад. На кожному проекті під час отримання фідбеку відповіді учасників на 80% складились з наступного: «Ви змусили мене замислитися та переврнули уяву про ЄС». Кожен тренінг був надемоційним і під час кожного тренінгу ми змогли не просто поспілкуватися з людьми, а змінити щось в їх думках та свідомості. Нам вдалось дати маленький поштовх змінам і все це шляхом діалогу. Я впевнено кажу, що ми трохи, але навчились змінювати простір навколо себе.

І нащо ми то робимо? Бо ми егоїсти! Так, саме вони. Ми робимо це з власної вигоди - ми не хочемо їхати з України. Ми хочемо, щоб такі події могли змінювати оточення серед якого живемо ми на краще.

За цими малими тренінгами стоїть дуже велика команда і дякую кожному, хто був залучений до реалізації проекту: Платформа Публічної ДипломатіїEU neighbours east Konrad Adenauer Stiftung Ukraine European Union in Ukraine Vasyl Mykhailyshyn Evgeny Petrov Valeriy Reznikov Alex NovakMichai Stanchev Daria Pril Olha Afonina Kateryna Chubei David StulíkBenedikt Herrmann Victoria Davydova Vadim Goch Daria Andrievskaya Аня Кравченко Таня Назарук Максим Чеботарёв 

Та я хочу продовжувати власне навчання. Я хочу вчитися робити все ще краще. Саме тому я подав заявку на участі у проекті #ceotomars. То буде щось екстраординарне, я впевнений. Так, Lazariev Mikhaylo?

P.S. Проект не завершується. Далі обов’язково буде!

#education #europe #training #diplomacy #motivation #selfdevelopment