11.05.2019   13:00
Бібліотеки

Мандруємо країнами Європи

Європейський Союз – це союз демократичних країн Європи, які працюють разом для покращення життя своїх громадян, розбудови кращого світу. Україна поділяє спільну історію і спільні цінності з державами-членами Європейського Союзу й прагне стати членом цієї співдружності.

Розуміючи, що підтримка євроінтеграційного курсу України є неможливою без підвищення рівня обізнаності юних громадян, фахівці Сумської обласної бібліотеки для дітей до Дня Європи в Україні підготували для своїх юних користувачів цикл цікавих інформаційно-пізнавальних заходів, який розпочався з ознайомлення з виставкою-екскурс «Мандруємо країнами Європи». Подорожуючи виставкою, користувачі бібліотеки, учні 4-В ЗОШ
№ 12, мали нагоду долучитись до спільних цінностей, спільної історії всіх націй і народностей Європейського Союзу, ознайомитись зі звичаями, традиціями, обрядами та національними стравами різних європейських країн, з цікавою багатожанровою літературою. Крім цього, дітлахи дізналися багато чого цікавого про такі країни, як Англія, Італія, Франція, Швеція, згадали видатних діячів науки, мистецтва, літератури тощо.

Учасники заходу також завзято відповідали на питання вікторини «Яка це країна?», а саме: «Що є традиційним сніданком англійця?», «Англія – батьківщина багатьох спортивних ігор, яких?», «Назвіть автора відомих творів «Малий і Карлсон, що живе на даху» та «Пеппі Довгапанчоха» та ін.

Отже, знайомимось ближче з Європою, її країнами та народами, життєвими постулатами, дізнаємось, як наша Україна крокує в Європу!