31.10.2019   08:00
YEA

Посли європейської молоді побували там, де сходить українське сонце.
Вчора завершився наш візит до Приазов’я: вперше Υoung European Ambassadors відвідали Маріуполь та Бердянськ.

Візит досить короткостроковий, проте інтенсивний та важливий. Важливий для мене особисто, адже я виросла на Донбасі, важливий для тих з нас, хто вперше побував у цьому українському регіоні.

Важливий і тому, що ми не тільки говоримо про необхідність робити більше для областей, зокрема приділяти більше уваги південним та східним областям, але й активно долучаємось до регіональних ініціатив, що реалізуються, в тому числі, за сприяння Європейського Союзу.

В Маріуполі ΥΕΑ зустрілися з представниками Європейської комісії (ЄК), місцевими громадськими організаціями та міжнародними журналістами.

Буду відвертою, ще декілька тижнів тому я і уявити собі не могла, що після стажування в Брюсселі, наступною локацією, де я буду мати робочу зустріч з Крістіаном Даніельссоном, Генеральним директором DG Near, та Пітером Вагнером, Керівником групи підтримки України в ЄК, стане місто у рідній мені Донецькій області.

Цими днями #Маріуполь був у центрі уваги міжнародних організацій, дипломатичних місій та інвесторів, і це, звісно, не може мене не тішити.

Про що ми говорили з Європейською комісією? Обговорили проблеми, з якими стикається місцева молодь (психологічні, фінансові, логістичні, гендерні), доступність інформації про освітні можливості для студентів та професійний розвиток для молодих фахівців.

До речі, в першому ж коментарі до цього посту я залишу посилання на перелік нових можливостей від House of Europe (@houseofeurope.org.ua), програми креативних та професійних обмінів для України, що фінансується ЄС. Важливо, що тут !немає! обмежень за віком. Зацікавлені у розвитку? Не зволікайте!

Ще цього тижня в Маріуполі відкрився новий Проектний офіс ЄС. Чим він буде займатися? Фокус на двох програмах: підтримка децентралізації (більше на сторінці ULEAD з Європою: створення ЦНАП) та боротьби з корупцією (а про це - ось тут Антикорупційна ініціатива ЄС).

А пригоди Послів європейської молоді в Бердянську точно заслуговують на окремий пост, тому “залишайтесь з нами”.

EU neighbours east
#strongertogether
#MovingForwardTogether
#EU4Youth