08.04.2020   18:00
YEA

Young European Ambassadors supporting #HackCorona

Останні декілька тижнів внесли кардинальні зміни у діяльність більшості підприємств, установ та організацій. Ми «діджиталізувалися». Страшне та довге слово. Але наразі чи не найбільш придатне для того, щоб описати становище, у якому опинився світ.

Процес «діджиталізації» не залишив осторонь і питання протистояти пандемії COVID-19. Зокрема, з 1 по 6 квітня Міністерство цифрової трансформації спільно з міжнародними організаціями провели Національний конкурс ІТ проектів #HackCorona in Ukraine, у межах якого розглядали проекти:

  1. Щодо протидії коронавірусу: електронні сервіси протидії поширенню епідемії COVID-19, комунікації з хворими, відстежування поширення вірусу чи нові медичні рішення.
  2. Щодо е-послуг для громадян: соціальних, освітніх, адміністративних та інших публічних електронних послуг для громадян.
  3. Щодо соціального підприємництва: новітні ідеї для дистанційного розвитку цифрового соціального підприємництва.
  4. Щодо взаємодопомоги: сервіси для підтримки та забезпечення життєдіяльності вразливих груп населення в умовах карантину.

Варто зазначити, що практика «діджиталізації» не є новою для країн Європейського Союзу. Наприклад, уряд Італії запровадив кампанію «цифрова солідарність», метою якої є залучення компаній до надання безкоштовно послуг особам, які того потребують. Окрім цього, Європейський Союз та Європейський Банк Реконструкції та Розвитку вже виділили кошти на підтримку українських компаній під час пандемії, зокрема у форматі надання грантів малому та середньому бізнесу для модернізації технологічних та виробничих процесів відповідно до стандартів та правил ЄС.

А з 9 по 12 квітня за підтримки Європейського Союзу для представників та представниць країн Східного Партнерства (Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова та Україна) пройде найбільший міжнародний онлайн хакатон з пошуку варіантів рішень глобальної кризи, викликаної #coronavirus, - «The Global Hack». Призовий фонд хакатону складає 120 000 євро.

Деталі та реєстрація за посиланням ➡ bit.ly/2wVGH5t.

Більше інформації про допомогу Європейського Союзу та про Young European Ambassadors дізнавайтесь: