20.05.2020   18:00
ІЦ ЄС

Минув тиждень від насиченого й виснажливого Дня кар'єри ЄС, який вперше відбувся у Кропивницькому. Ще минулого року я хотів, щоб ЦДПУ ім. В. Винниченка прийняв у себе цю масштабну подію, і ми нарешті зробили це! Попри пандемію й карантинні обмеження.

Так, ми були змушені випробувати на собі експериментальний онлайн-формат заходу, але, на моє скромне переконання, цей іспит ми склали гідно! Наш заклад приєднався до когорти вишів, які вже чотири роки поспіль реалізують чудовий проєкт від Представництва ЄС в Україні. Крім того, є декілька маленьких перемог, які я б відзначив окремо.

По-перше, 95 неймовірних студентів факультету іноземних мов ЦДПУ ім. В. Винниченка зробили для мене цей день особливим і взяли активну участь у панельній дискусії та тренінгах. Це маленька армія нашого великого факультету, яка завжди підтримає й виручить. Велика вдячність всім і кожному!!! Хотілося дочекатися ще й участі студентів інших факультетів... та ми сьогодні говоримо тільки про хороше.

По-друге, до нас "завітали" гості з понад 60 населених пунктів. Серед них були студенти Київського національного університету ім. Тараса Шевченка і Національного університету "Києво-Могилянська академія", Тернопільського національного економічного університету, Донецького національного університету імені Василя Стуса, Полтавського інституту економіки і права, Вінницького національного медичного університету ім. М.І.Пирогова, студенти інших ЗВО, учні коледжу зі Львова, вчителі, підприємці й громадські активісти з багатьох міст України... Географія учасників Дня кар'єри ЄС вражає! Це переважна більшість регіонів і обласних центрів: від Сум до Одеси, від Луцька до Маріуполя. Приємно здивувала кількість учасників проєвропейських заходів із наближених до зони ООС містечок Донецької та Луганської областей. Я спеціально додав мітки на Google-мапу (див. скріншот), щоб унаочнити цей здобуток Дня кар'єри ЄС. Ось так заходи під егідою Представництва ЄС об'єднують Україну!

По-третє, ми отримали масу теплих слів на адресу Університету й Інформаційного центру ЄС від учасників тренінгів, яким ми вже встигли надіслати понад 150 сертифікатів. Ми вдячні кожному за позитивні відгуки! Це надихає рухатись далі.

По-четверте, сумарна кількість переглядів панельної дискусії і тренінгів на YouTube перевищила 1000, що здавалося нам недосяжним на самому початку цього шляху. Наша панельна дискусія стала майданчиком для обміну думками між представниками обласної влади, сфери освіти, бізнесу, торгово-промислової палати, асоціації регіонального розвитку. Усі п'ять тренінгів Дня кар'єри ЄС були присвячені важливим та актуальним для ринку праці компетентностям.

По-п'яте (і це дуже важливий пункт!), цей день став можливим завдяки підтримці й допомозі чудових тренерів (Олени Арутюнян, Вікторії Талашкевич, Яніни Данильченко, Олени Берегової та Світлани Слободянюк), ректора нашого університету О. А. Семенюка та проректора С. П. Михиди, який ще й став спікером панельної дискусії. Ми дякуємо за партнерство й підтримку Центральноукраїнському державному будинку художньої та технічної творчості, Представництву ЄС та команді проєкту "Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні" в особі Дениса Чернікова та Людмили Кудіної.

Я навіть боюся уявити, чого б ми могли досягти разом, якби за звичних умов ми змогли запросити до стін університету 400 школярів і студентів, 50 компаній і знімальні групи телеканалів...

Прямуємо разом.
До нових звершень і цікавих зустрічей!