01.06.2020   09:00
Єврошколи

Сьогодні, 1 червня, відзначають Міжнародний день захисту дітей, з однією метою - захистити нащадків планети від насильства, голоду, відсутності освіти, медичного обслуговування та інших бід. Це свято для дітей завжди особливе: це веселі заходи, розважальні програми, ігри, спортивні естафети, концерти, морозиво, перший день літа та початок літніх канікул.

Громадська організація Молодіжний центр «Фенікс»,  яка заснована на базі комунального закладу «Середня загальноосвітня школа  № 34» Кам`янської міської ради у 1997 році,  завжди активно, радісно,  змістовно організовує та проводить цей день.   

МЦ «Фенікс» формує та розвиває важливі  принципи для впевненої, творчої, громадсько-активної, духовної, відповідальної перед собою та країною особистостю. Завдання молодіжного центру виконання пріоритетних напрямків, які гарантують права дитини в закладі: рівні можливості для всіх дітей;  захист з боку МЦ своїх законних прав та інтересів; брати участь у формуванні керівних органів МЦ та бути обраними до їх складу, програмні принцими МЦ подібні до пріоритетних напрямків  Стратегії  Ради Європи з прав дитини (2016-2021).

Членами МЦ «Фенікс» є всі учні 1-11 класів, тому сприяння розвитку інтелектуального, громадського, духовного та фізичного  потенціалу молодих людей, виховання патріотичних почуттів, любові до Батьківщини вцілому залежить від учнів закладу.

Завданнями громадської організації є: створення творчої лабораторії, що організовує пошук, розробку і впровадження нових форм і методів роботи з молоддю; співпраця з громадськими об'єднаннями на засадах взаємодовіри, поваги та незалежності, тому для змістовного проведення Дня захисту дітей члени МЦ «Фенікс» традиційно  організовують   пізнавально-ігрові  квести «Права дитини»,  «Вивчаємо закон»  (в цьому році он-лайн),  заохочують дітвору створювати колажі  «Яскраві барви мого дитинства»,  цікавими є театралізовані сцени, які пов’язані  з правами та обов’язками  дитини, тощо.

А також діти завжди захоплено вимальовують крейдою свої оригінальні ідеї, висловлюючи при цьому активну життєву позицію: «Права дитини, мої права».