20.05.2019   16:00
YEA

Щорічно в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. Цьогорічне святкування особливе, адже припало на 10 річницю з дати створення Східного партнерства. Важливим виміром цієї ініціативи, заснованої Європейським Союзом в 2009 році за пропозицією Польщі та Швеції, є співпраця організацій, котрі представляють громадянське суспільство.

Її вагомою складовою є взаємодія між представниками й представницями молоді 6 держав-учасниць Східного партнерства та 28 країн-членів ЄС. Саме таку взаємодію забезпечує ініціатива Молодих європейських послів, що існує з осені 2016 року. Вона спрямована на промоцію Європейського Союзу та можливостей, котрі він пропонує молоді, серед молодих громадянок й громадян держав, які входять до Східного партнерства.

Більше про цю ініціативу та співпрацю між молодими людьми в Східній Європі, на Південному Кавказі та в Європейському Союзі розповів у сьогоднішньому випуску передачі «Актуально з України» молодий європейський посол з Австрії Філіп Бругнер. Випуск передачі підготував та провів Віктор Савінок.

Передача доступна на сайті Українського радіо за посиланням: http://nrcu.gov.ua/schedule/play-archive.html….
Залишайтеся з Українським радіо.