11.05.2020   17:00
Євроклуби

Ще одна "історія" від Ірини Кравцової, студентки 3 курсу факультету іноземних мов, яка пройшла семестрове навчання в Поморській академії (м. Слупськ, Польща) у 2018-2019
навчальному році.

Коли Україна стане європейською державою? Здається, вічно-актуальне та водночас риторичне питання, на яке жоден експерт не здатен дати точної відповіді. Проте, кожен з нас може власноруч наблизити цей час. Адже кожен по різному розуміє поняття "європейська держава". Для когось це чисті вулиці рідного міста, високий рівень життя, привітні люди. Погляди різні, але шлях до втілення їх єдиний - Європа починається з кожного з нас. Я впевнена, що якщо ми почнемо створювати "свою Європу" навколо себе, то поступово ці краплини зусиль виллються у море реформ.

Для мене поняття "європейська країна" перш за все пов'язана з повагою до всіх людей, не зважаючи на стать, вік, націю, релігію та інше. Ми всі різні і однаково складні, проте це не має стати на заваді спілкуванню.
Я мала чудову можливість розширити свій світогляд та знання про
різні країни під час святкування Дня Європи на Кіровоградщині. Того дня я допомагала презентації країни вірменській діаспорі. Завдяки місцевим представникам Вірменії я познайомилась з їх традиціями та мистецтвом. «Живі» ріки фарб на воді, які переносились на папір одним рухом - мов шматочок магії  - назавжди залишилися на згадку. Завдяки цікавому квесту, організованому для команд, я мала можливість ознайомитися з різними країнами об'єднаної Європи. На кожній зупинці були свої цікавинки, тематичні призи та смаколики.
Я вбачаю, що кожен українець має не лише дізнаватися про інші культури, а й популяризувати
свою - власну самобутню, унікальну. Минулого року я вирішила взяти участь у квесті до Дня Українського Козацтва. Не зважаючи на прохолодну погоду, я отримала море позитивних емоцій. А той день надовго залишиться в моїй пам‘яті чудовими враженнями та «пам‘яті»мого телефона, у вигляді незліченних фото.

Якщо ти шукаєш нових вражень - приходь но нас! Створимо Європу в Україні разом :)