Інформаційний коктейль "Фестивально-карнавальна Європа"

  П'ятниця, 01 Листопада 2019 Чорнобривець Валентина Михайлівна Комунальний заклад "Обласна бібліотека для юнацтва імені Василя Симоненка" Черкаської обласної ради Черкаси Бібліотеки

З історією, політичним устроєм, економічними досягненнями, культурою, традиціями країн Європи молодь черкаського краю систематично знайомиться у обласній бібліотеці для юнацтва ім. В. Симоненка на інформаційних коктейлях «З Європою на ти». А 30 жовтня 2019 року студенти Черкаського комерційного технікуму мали можливість заочно поринути у фестивально-карнавальну Європу.

Карнавали – давня європейська традиція, перші з них виникли ще у IX столітті. Це свята, пов’язані з перевдяганнями, маскарадами і барвистими процесіями. Молоді люди більше дізналися про час проведення, головні атрибути і традиції таких всесвітньовідомих європейських фестивалів і карнавалів, як древній фестиваль Рапа дас Бестас – кінський реслінг у Галісії, іспанські фестивалі Лас-Фальяс і міжнародний фестиваль танго у Мадриді, Венеційський карнавал, свято ліхтариків у Флоренції, карнавали у Ніцці, Кельні, Остенде, Ноттінг-Хіллі у Лондоні, Фастнахт у Базелі.

Із захопленням молодь знайомилась із фестивалями любителів гострих відчуттів в Італії, Дня рудих та LEGO у Нідерландах, людських веж у Каталонії, старих дів в Італії, іспанським барабанним фестивалем Тамборрада в Сан-Себастьян, Гластонберським музичним фестивалем, Качиним фестивалем в Сан-Мініато, фестивалем світла у Берліні, «П’ятничною лихоманкою» у Парижі, фестивалем камерної музики «Ameropa» у Празі, фестивалями троянд у Болгарії і єврейської культури у Кракові та Міжнародним фестивалем фольклору гірських народів у Польщі.

Здивували юнаків і дівчат британські фестиваль устриць у місті Рок, офіційний чемпіонат зі стрільби горохом в селищі Вічем, млинцевий забіг у Олні та катання сирів у Челтмені, фестиваль лимонів у Франції, іспанські фестивалі Ла Томатіна в Буаньйолі та винна битва у Арно, Мюнхенський фестиваль пива Октоберфест у Німеччині та багато інших. Згадали юнаки і дівчата португальську кориду і фестивалі фламенко в Іспанії та відомі європейські кінофестивалі - Канський, Венеціанський, Берлінський і Варшавський.

Захід супроводжувався змістовною відеопрезентацією, знайомством з книгами із фонду книгозбірні на згадану тематику та інформаційними матеріалами від Представництва Європейського Союзу в Україні, наданими для оформлення Куточка Європейського Союзу «ЄС на книжковій полиці» у рамках проекту «Інформаційна підтримка ЄС- бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні». Молоді люди, які відвідали захід, поповнили та отримали нові знання про ЄС.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.