Від мрій до реальності. Європейські виклики

  Вівторок, 17 Березня 2020 Штих Оксана Іванівна Євроклуб EuroMix Харків Євроклуби

З 9 по 14 березня 2020 року команда євроклубівців EuroMix ХЗОШ № 91 брали участь у Польсько-Німецько-Українському шкільному обміні у Польщі у м. Кшижовій у Міжнародному Домі Зустрічей Молоді з німецькими школярами з м. Берлін в рамках проекту "Від мрій до реальності. Європейські виклики", який організувала Фундація «Кшижова для європейського порозуміння».

Під час зустрічі діти відвідали цікаві місця у м. Вроцлав, дізнались про історію м. Кшижова, відвідали виставку присвячену польсько-німецькому примиренню, побачили красу місцевих гір, скуштували національні страви, познайомились с культурою та мовою інших країн та розповіли про нашу рідну Україну, про наше місто та нашу школу, обмінювались досвідом, багато спілкувались на теми: « Європа і я. Що таке Європа і яке відношення вона має до мене. Від мрій до реальності. Європейські виклики.»

Діти мали можливість виявити свої лідерські якості, зламати стереотипи щодо культурних, історичних та побутових питань, взяти участь в багатьох активностях: від тренінгів з тімбілдінгу, дискусій та дебатів щодо важливих проблем сучасності до традиційного вечора національних культур. Ми співали, грали разом в різні спортивні ігри, танцювали. Діти були дуже активними та діяльними, пропонували багато ідей та із радістю спілкувалися між собою (так, англійської було багато!). Підлітків із різних країн об’єднало справжнє прагнення до спільного життя в єдиному Європейському домі.

Теплі обійми, радісні посмішки та сльози при розставанні на обличчях дітей – все говорило про атмосферу миру, дружби та підтримки.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.