Чому так важливо берегти водні ресурси?

  Середа, 09 Червня 2021 Чухілевич Ольга Пилипівна Сузір'я село Піддубці Євроклуби

Перша декада червня багата на знакові події для учасників проєкту «Аqua vitae – європейський екологічний пріоритет». Так, 6 червня світова спільнота відзначає Міжнародний день очищення водойм, а 8 червня - Всесвітній день океанів.

Згідно з планомреалізації проєкту, у наших євроклубах відбувалися різні активності. Так, у ЗОШ І-ІІІ ст. села Піддубці та у ЗОШ І-ІІІ ст.№ 11-колегіум євроклубівці організували фотовиставки «Водойми моєї малої батьківщини» до Міжнародного дня очищення водойм. Євроклуб «Сузір’я» ЗОШ І-ІІІ ст. села Піддубці та Євроклуб «Євро.ua» КЗ «Черкаський ЗЗСО» Черкаської селищної ради Дніпропетровської області провели відеоконференцію, де поділилися досвідом прибирання берегів водойм у своїй місцевості, а також згадками про перемоги у акції до Міжнародного дня чистих берегів.

А ще одні наші партнери - євроклуб «Сучасник» КЗ "Гімназія № 12" Кам'янської міської ради Дніпропетровської обл. – презентували підбірку цікавих фактів про океани (https://www.facebook.com/vseosvita/posts/4219364391455219), а також поділилися листівками від МАН України про «водяні» українські прислів’я та приказки.

А євроклубівці КЗ «Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського» міста Луцька провели для нас пізнавальні відеоекскурсії «Мешканці морів і океанів».

Учасники також ознайомилися з відеороликом «Європейський моніторинг вод в Україні» на ФБ-сторінці European Union in Ukraine, де учні змогли дізнатись, як ЄС підтримує покращення якості води в Україні: https://www.youtube.com/watch?v=Y-4na_m1_0E... Вкотре переконуємося, наскільки важливою є проблема збереження води – від найменшої водойми у своєму населеному пункті до Світового океану!

 


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.