Міжнародний день чистих берегів - євроклубівці прибирали ставок

  Понеділок, 20 Вересня 2021 Чухілевич Ольга Пилипівна Сузір'я село Піддубці Євроклуби

Кожний рік у вересні по всьому світу проходять екологічні акції в рамках Міжнародного дня чистих берегів. Цього дня прибирають на узбережжях річок, морів та океанів з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів. Захід започатковано у 1986 році і щороку він набуває все більшої популярності.

Ініціатива до Дня чистих берегів є міжнародною: в один і той самий час і день тисячі волонтерів в більш ніж 100 країнах прибирають береги річок і морів, ліси і парки. Акцію організовують Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів, Міністерство освіти і науки, UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та Проект ЄС / ПРООН EU4EMBLAS.

Євроклубівці 7-А, 7-Б класів Піддубцівського ліцею та їх небайдужі однокласники напередодні такого дня вирішили поприбирати береги шкільного ставка. Сказано – зроблено! Озброївшись рукавичками та сміттєвими пакетами, активісти оголосили війну сміттю, розкиданому біля водойми. Береги нашого шкільного ставка стали чистішими, і ліцеїстам приємніше буде проводити тут вільний час. Акція з прибирання шкільної водойми – частинка проєкту «Aqua Vita – європейський екологічний пріоритет», що реалізується євроклубом «Сузір’я» Піддубцівського ліцею за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.