Дні польської культури в Тернополі

  Вівторок, 15 Лютого 2022 Качуровська Надія Михайлівна Центральна дитяча бібліотека КУ"Тернопільська міська ЦБС" м. Тернопіль Бібліотеки

Проєкт "Пізнаймо один одного – українці в Сувалках, поляки в Тернополі" реалізовує Тернопільська міська рада спільно із Тернопільською централізованою бібліотечною системою і бібліотекою імені Марії Конопницької в Сувалках. Проєкт виконується за підтримки Європейського Союзу під час програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Для Тернополя виділили 19 тисяч євро.

11-12 лютого 2022 року, за підтримки Представництва Європейського Союзу, в Тернополі проходили Дні польської культури. Проєкт називається "Пізнаймо один одного – українці в Сувалках, поляки в Тернополі". Мета проєкту - познайомитися ближче з культурою обох народів і співпраця з бібліотеками - Тернопільською міською ЦБС і Публічною бібліотекою імені Марії Конопницької в Сувалках (Підляське воєводство, Польща) Biblioteka Publiczna im. Marii Konopnickiej w Suwałkach в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща- Білорусь- Україна 2014-2020 років.

Представники Публічної бібліотеки імені Марії Конопницької в Сувалках в 2021 році завітали до Тернополя, де і відбувся обмін бібліотечним досвідом і польська сторона подарувала нашому місту книги на польській мові, які ми і представили до уваги тернополян. З української сторони ми подарували аудіокниги, які спеціально для проєкту записали польською і українською мовами. Книги відбиралися працівниками Тернопільської центральної дитячої бібліотеки, в якій і заснований Євроклуб. Запис аудіокниг проходив в медійній студії "МедіаЛаб" Тернопіль, при ПК "Березіль". На онлайн включенні представників громади з Сувалок було зазначено, що до них вже приходять українці, що проживають в Польщі, і отримують українську літературу в польській бібліотеці.

Для тернополян і гостей міста під час Днів польської культури було організовано відкрите бібліотечне містечко «Бібліотека під відкритим небом», де і презентували книги українських та польських авторів. Також відбувалася презентація страв польської кухні під гаслом «Кухня без кордонів». В Українському Домі «Перемога» у цей самий час працювала фотовиставка «Відкрий для себе місто Сувалки».

Відео


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.