Європа - це ми

  Субота, 27 Травня 2023 Тріль Оксана Ярославівна Європейський Клуб "Мрія" Луцьк Євроклуби

Впродовж останньої декади травня у Луцькому ліцеї № 14 імені Василя Сухомлинського тривали заходи з відзначення Днів Європи.

Учні 10-В класу мали можливість дослідити визначні пам’ятки Європи під час віртуальної екскурсії та дізнатися багато цікавих деталей про них. Також «мандрували» Європою, такою далекою і близькою, ліцеїсти 8-В класу. Вони ознайомилися із основними історичними місцями європейських країн та культурними надбаннями їх столиць, обговорили поняття «демократії».

Акція «Синьо-жовтий бодіарт: кольори свободи» теж була захоплюючою для наших вихованців. Почуття гідності та свободи, прагнення жити в сучасній, незалежній європейській державі – це дуже актуально. Діти отримали задоволення та піднесений настрій від арт-терапії.

Учні 11-А класу підготували тематичну виставку про європейську демократію. Принципи, на яких базується громадянське суспільство в ЄС – це те, що варто вивчати та запозичувати українцям. Приємно відзначити, що виставкою зацікавилися старшокласники ліцею, адже саме вони є рушієм демократичних змін у країні.

І, на завершення, євроклубівці взяли участь у Всеукраїнському конкурсі «Європа – це я». Учні 7-В класу розширили свої знання про культуру, історію, географію та економіку країн ЄС і продемонстрували свої інтелектуальні здібності.

Європейський клуб «Мрія» щиро дякує всім учителям та учням нашого ліцею, які активно долучилися до проведення та участі в заходах у закладі та за його межами. Пізнання країн Європи, їх культури, історії, цінностей виховує повагу до сусідніх європейських держав і ще раз підкреслює той факт, що наша боротьба за демократію, свободу, повагу до людської гідності і прав людини, рівність й верховенство права є надзвичайно важливою.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.