Європейці в історії Києва. Швейцарія.

  Вівторок, 31 Жовтня 2023 Гопкало Оксана Іванівна Best Beast Eurobees Київ Євроклуби

Швейцарці в Києві: промисловці, кондитери, годинникарі, ландшафти Київської Швейцарії, і багато іншого дізнались на екскурсії діти, підопічні Всеукраїнської Фундації Мрія, яких запросили Єроклубівці, щоб поділитись з ними своїми дивовижними відкриттями про історію рідного міста.

Ви не уявляєте наскільки «Україна - це Європа» та «Київ - європейська столиця» є справжніми, не просто гучні фрази. Як не уявляли цього і ми, Євроклуб Best Beast Eurobees до того як розпочали своє дослідження про вплив та спадок європейців у м.Києві.

• «Чого тут було так багато швейцарців?»

• «Як вони сюди потрапили?»

• «Що вони тут (в Києві) робили всі?»

Здивовано сипали питаннями наші гості, діти й мами, якими опікується і допомагає МРІЯ - Українська фундація Це була перша екскурсія, на яку євроклуб Best Beast Eurobees наважився запросити гостей.

Щира вдячність #JuliaPaevska що підтримала та #ТатусяБо що підхопили, прийняли наше запрошення і організували дітей.

Ми розповідали про швейцарських кондитерів, годинникарів, власників будинків, промисловців, заводи яких і зараз працюють. Наприклад, Перший Київський Машинобудівний завод, м.Шулявська, побудували швейцарці і спочатку виготовляли там ліжка та крипільні матеріали. Сучасна фабрика Рошен 150 років тому була збитковою і витягнув її на міжнародний рівень, «розкрутив», швейцарець. В минулому цю фабрику знали у світі під назвою «Деміївська парова фабрика шоколаду».

Ми розповідали про минуле, і поєднували його із сучасним, активно залучаючи до цього наших гостей, щоб тримати інтерактивність. Були:

  • презентації своїх очікувань від нашого туру про Щвейцарію;
  • обговорення в стилі питання-відповіді;
  • сюрпризні міні-сценки, які розіграли гіди-євроклубівці, щоб ще більше оживити події 150-річної давності і занурити гостей в ті часи;
  • співставлення фото місцевості давньої із сучасним виглядом;
  • дегустація СПРАВЖНЬОГО швейцарського шоколаду;
  • ⏱ похід до магазину швейцарських годинників;
  • квест: знайди ініціали власника будинку, швейцарця, звісно, на фасаді будівлі.

Але кульмінацією, вищою точкою екскурсії в прямому і переносному значенні, стало її завершення. Оглянути панораму однієї з місцин (їх декілька), які називають «Київська Щвейцарія» з ресторану на даху 11-поверхового готелю 11 Mirrors Rooftop Restaurant & Bar - це було ВАУ-ВАУ! Нас не тільки гостинно привітали в ресторані, а ще й гречно пригостили прохолодними, елегантно поданими лимонадами: полуниця, вишня, м‘ята, бузина.

Дякуємо Embassy of Switzerland in Ukraine / Посольство Швейцарії в Україні і пані Оксана Корніцька, Cultural Projects Officer за надану інформацію про швейцарців в Києві, яка допомогла визначити наш напрямок в цьому дослідженні. Представництво Європейського Союзу в Україні ваша підтримка мережі Євроклубів України дуже цінна.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.