Спільне засідання наукового гуртка та Євроклубу УІПА з розмовним клубом Forum (НТУ, Київ), Євроклубом “Open World” (ліцей 144, Харків)

  Середа, 01 Листопада 2023 Шапаренко Олена Володимирівна Євроклуб УІПА (Euroclub UEPA) Харків Євроклуби

В середу, 18.10.2023, о 13:50 відбулося спільне засідання наукового гуртка та Євроклубу УІПА (координатор к.філос. н., доц. Шапаренко О.В.) з розмовним клубом Forum (керівник к.педагог.н., доц. Шевчук Л. O., НТУ, Київ), Євроклубом “Open World” (куратор вчитель англійської мови Соколова Л.Г., ліцей 144, Харків

Тема засідання: “Being a citizen of the European Union: what does it mean?” Це вже друге спільне засідання Євроклубів з початку поточного навчального року.

Координатор клубу УІПА Шапаренко О.В. привітала присутніх та зазначила, що для неї як для викладача закладу вищої освіти, рух до Європи означає прийняття європейських освітніх стандартів. У вищій школі це, предусім, - залучення студентів до наукової діяльності. Учасники засідання подивились відеоматеріал про технологію написання наукової роботи та виконали вправу на закріплення інформації.

Студентка магістратури КНТУ Борта А. розповіла про риси, притаманні демократичним країнам, серед яких демократія, конституційна держава, свобода, соціальна справедливість, толерантність. Її розповідь було доповнено виступами президентки клубу УІПА Швець Д. (3 курс УІПА), Тараканової Л. (1 курс УІПА).

Учениця харківського ліцею 144 Риган В. Вказала на необхідість виховання відповідальності за прийняття рішень, вміння бути частиною прогресивного світового суспільства, здатного зберігати демократичні цінності. Карасава С. (ліцей 144, Харків) розповіла про інклюзию у всіх сферах життя, яка є неодмінною рисою демократичного суспільства.

Керівник розмовного клубу «Forum» кандидат педагогічних наук, доцентка, завідуючка кафедрою іноземної філології та перекладу Шевчук Л. O. висловила подяку учасникам зустрічі та нагадала про необхідність волонтерства в умовах війни. Засідання відбулося в рамках спільного проекту “Українська молодь на шляху до демократичних цінностей” за підтримки Представництва ЄС в Україні та Euroquiz Ukraine. Євроклуб УІПА дякує всім партнерам та учасникам заходу.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.