Слово і Сила: портрети жінок в літературі України та Європи

  Четвер, 25 Квітня 2024 Рижко Аліна Анатоліївна Євроклуб "Гармонія" Бердичів Євроклуби

23 квітня Анастасія Шашкова — учениця 11-го класу гімназії № 8 м. Бердичева, посолка ініціативи «Посли Європейської молоді в Україні» у співпраці з євроклубом «Гармонія» зібрали активну молодь міста аби дослідити ґендерну рівність і літературу. Майданчик для івенту — молодіжний центр «М-Формація».

23 квітня в молодіжному центрі М-Формація було гамірно та людно. Адже зібрались молодіжні лідери, представники усіх закладів освіти м. Бердичева, щоб дослідити цікаву тему минулого та сучасності. "Слово і Сила: портрети жінок в літературі України та Європи" - саме з цією темою, яка дала можливість активній молоді поглибити свої знання та сформувати певну думку про гендерну рівність та літературу, завітала Анастасія Шашкова, посолка ініціативи "Посли Європейської молоді в Україні", яка є вихованкою євроклубу «Гармонія» .

Гостею заходу була депутатка обласної ради, голова депутатської групи «Рівні можливості», Людмила Кицак, яка зазначила , що рівноправність чоловіків та жінок – це невід’ємна частина прав людини, вона є передумовою демократії та соціальної справедливості. Пані Людмила подарувала «Гармонії» книгу , в якій зібрані історії жінок військових, які нарівні з чоловіками захищають нашу країну.

Активна молодь мала можливість:

✔️познайомитись з Послами Європейської Молоді в Україні

✔️дізнатись про євроклубівський рух від євроклубу «Гармонія»

✔️порівняти літературу та жіночі портрети в літературі Європи та України

✔️дослідити вплив письменниць на становище сучасного фемінізму

✔️обговорити творчість українських та європейських письменниць, дослідити різні образи та символи у творах

✔️пограти в Кахут і виграти класні призи від Представництва ЄС в Україні

✔️круто провести час і дізнатись нову інформацію

✔️поспілкуватись під час кава-брейку.

Більше про зустріч можна дізнатись у статті за посиланнямhttps://rio-berdychiv.info/novyny/kultura/initsiatyva-vid-himnazii-8-m-berdycheva-molodizhni-lidery-ta-liderky-pro-gendernu-rivnist-i-literaturu

Захід відбувся за підтримки проєкту Представництва ЄС в Україні «Інформаційна підтримка мереж ЄС в Україні»


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.