Євроклуб «Сузір’я» в гостях в Інформаційного Центру ЄС у Луцьку

  Середа, 28 Березня 2018 Чухілевич Ольга Пилипівна Сузір'я село Піддубці Євроклуби

Ми спілкуємося з іншими євроклубами, об’єднуємося у цілі мережі та співпрацюємо з іншими інституціями, що також популяризують європейські цінності.

Євроклуб «Сузір’я» ЗЗСО села Піддубці Луцького району Волинської області – активний учасник районних, обласних та всеукраїнських заходів, присвячених євроінтеграційному руху України. Учасники клубу у цікавих формах проводять різноманітні квести, скайп-конференції, інтелектуальні ігри, що сприяють формуванню в учнів загальноєвропейського світогляду, знань, умінь та навичок, необхідних для проживання в європейському співтоваристві.

Євроклуб накопичує та поширює інформацію про традиції, історію, культуру своєї країни та країн Європи. Така робота стає більш ефективною тоді, коли ми спілкуємося з іншими євроклубами, об’єднуємося у цілі мережі та співпрацюємо з іншими інституціями, що також популяризують європейські цінності. Так, у цьому році цікавими і плідними була зустріч з євроклубом «Мрія» НВК «Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського» м. Луцька; скайп-конференція з школярами зі школи Ля Віль Даві з міста Сент-Брійо (Франція).

Також 27 березня наш Євроклуб побував у гостях в Інформаційного Цетру ЄС у місті Луцьку. Невеличку екскурсію для євроклубівців організували координатор євроклубу, заступник директора з виховної роботи Чухілевич Ольга Пилипівна та педагог-організатор Тодорович Алла Ярославівна. Його координатор Катерина Деделюк розповіла школярам про те, що 29 лютого 2008 року на базі бібліотеки Волинського національного університету було відкрито Інформаційний центр Європейського Союзу (ЄС).

Учні дізналися про мету його діяльності, а саме - поширення інформації про ЄС та його політику; надання інформаційної підтримки навчальним закладам, євроклубам, громадським організаціям, засобам масової інформації та іншим установам у проведенні заходів, які популяризують діяльність ЄС і сприяють розвитку добросусідських відносин між Україною та ЄС; сприяння участі громадськості у дебатах з європейських питань.

Наші євроклубівці отримали відповіді на багато питань і отримали у подарунок інформаційні матеріали про ЄС, а також спеціально розроблені для нас пам’ятки «Енергоефективність – європейський вибір».


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.