Європа в школі і не тільки... Єврохабу "Єврозоря"

  П'ятниця, 13 Квітня 2018 Струбицька Ольга Володимирівна Єврохаб "Єврозоря" Луцької ЗОШ №25 Луцьк Євроклуби

Знайомтесь: ми і наш проект! Єврохаб "Єврозоря"

Хтось сказав: "Надмірна скромність - шлях у забуття". Тому, у нашій story ми будемо трошки нескромні.

"Єврозоря" - це своєрідна територія молоді, зона комфорту, інтелектуальної праці, креативу, самореалізації, де кожен може придбати безкоштовну візу в космос нестандартних ідей. Тут формується громадянська позиція, створюється своєрідна "лабораторія досвіду", потужне поле не бутафорної, а справжньої демократії, де реальність множиться на фантазію, приватне переплітається з соціальним, де вчаться бути креативними і успішними; де панує командний дух, молодечий запал і енергія.

Ми - багаторазові переможці міських, обласних євроолімпіад, 8-ми разові переможці Міжнародної євроолімпіади, двічі виграли конкурс Europa Secura і поїздку до Чехії, були переможцями конкурсу Europa Nostra (поїздка до країн Бенілюксу), призери Міжнародного конкурсу "Столиці Європи" (Польща), учасники єврошколи в Страсбурзі. Протягом 10-и років підтримуємо зв'язки з польським містом Бартошице (поїздки обміну - це неповторний досвід).

Тепер про наш проект "Європа в школі і не тільки...". Це круті заходи, до яких долучаться 800 осіб: мандрівний фотовернісаж (18 євроклубів міста були залучені), цікаве наукове дослідження Дащенка С."Вплив географічних чинників на характер та менталітет європейців", буккросинг про знаменитих дітей Європи, "Фабрика думки: дві сторони Європи", живе спілкування з мандрівником, який відвідав 48 країн світу, Швецем Олександром - випускником євроклубу та програми Erasmus+ та зірковий флешмоб...

А от найочікуванішим буде Єврохакатон на природі та підсумкова НЕконференція у громадському неформальному просторі "Озерний вітер". Як бачите, море "родзинок-заходів", і всі в одному проекті, які вже успішно втілюються.

Радіємо, що знайшли небайдужих людей з Центру європейської інформації при обласній науковій бібліотеці Луцька, обласного молодіжного центру, Департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради, які надіслали нам свої листи-підтримки і сприятимуть у реалізації наших креативних ініціатив.

Переконані, що Європа починається з кожного з нас, з родини, школи, міста.

На нашій школі поряд з українським майорить прапор ЄС. А в нашому хабі ми вчимося бути небайдужими громадянами своєї країни, вчитися у європейців, але берегти власну ідентифікацію і самобутність.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.