Європейський слід у м. Харкові. Євроклуб EuroMix

Неділя, 13 Травня 2018 Штих Оксана Іванівна Євроклуб EuroMix Харків Євроклуби Євроклуби
Проводити дослідницьку роботу виявилось дуже цікавою справою. Ми дізнались багато цікавих фактів про своє місто та навчались працювати у команді. Напередодні регіональної зустрічі з євроклубами м. Сум та м. Охтирки для презентації європейського сліду у наших містах 12 травня 2018 року. Ми зробили невелику презентацію.

2018 рік - Європейський рік культурної спадщини. Темою року став девіз –«Наша спадщина: де минуле зустрічається з майбутнім».

Наш євроклуб з радістю приймає участь у одному з найкращих проектів серед євроклубів України "Європейський слід у наших містах", який реалізується за підтримки Представництва ЄС в Україні.Цей проект об'єднав нас.

Після створення команди ми почали дослідження та виявили факти про які ніхто з нас не знав, наприклад, що одна з центральних вулиць Харкова Пушкинська має європейський слід,до 1899 року вона називалась Німецька, бо першими поселенцями цієї вулиці стали європейські майстри.

Цікаві факти були знайдені й про один з районів Харкова-Нову Баварію, в розвиток якої внесли свій вклад німецькі пивовари.

Французькі брати Боммери були першими творцями стаціонарного кінотеатру у Харкові.

Німцем Карлом Трепке в 1868 році був заснований завод, який займався виробництвом машин для сільського господарства, який у свій час знаходився на вул. Бажанова 21/23.

Ініціатором проведення лекції про Харків у Fabrika.space стала громадська ініціатива Представництва ЄС в Україні «Team Europe» («Команда Європа»). Це група експертів з різних сфер (політологи, підприємці, вчені, громадські діячі), які взяли на себе обов'язок щодо інформування харків'ян про можливості, які відкриває для України процес євроінтеграції.

Великий вклад у солодкий мир Харкова зробив європеєць Жорж Борман.

А Харківський парк Горького увійшов в ТОП-25 кращих парків розваг Європи.

І нарешті, Харків - перше і єдине місто в Україні, що володіє повним комплектом нагород Ради Європи: Дипломом, Почесним Прапором, Таблицею Європи і Призом Європи