Обговорення стану дотримання прав дитини та проблеми з якими зустрічаються діти

  Неділя, 20 Травня 2018 Штих Оксана Іванівна Євроклуб EuroMix Харків Євроклуби

16 травня під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму члени шкільного євроклубу EuroMix Августинюк Тетяна та Баканова Анна мали серйозну дискусію з народними депутатами та представниками центральних органів влади про дотримання прав дитини в Україні.

До дискусії діти готувались близько двох років, спільно з Коаліцією «Права дитини в Україні» та іншими партнерами вони обрали питання для опитування, провели опитування дітей, забезпечивши можливість говорити від імені всіх дітей в Україні, та на основі всеукраїнського дослідження підготували звіт про дотримання прав дитини «Голоси дітей».

Молоді люди з народними депутатами та представниками державних органів мали серйозне обговорення стану дотримання прав дитини та проблеми з якими зустрічаються діти.

У засіданні Комітету взяли участь народні депутати, Уповноважений Президента з прав дитини, представник Уповноваженого Верховної Ради з прав людини, заступник міністра соціальної політики з питань європейської інтеграції, та інші представники державних та громадських організацій.

Молоді люди говорили про найгостріші проблеми, які виявило дослідження: Майже кожна п’ята дитина в Україні потерпала від цькування/булінгу протягом останнього року. Майже половина дітей ставали свідками насильства.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.