#strongertogether або як відзначили у Брюсселі 10тиріччя Східного партнерства Посли європейської молоді?

  Середа, 20 Лютого 2019 admin Young European Ambassadors Київ YEA

Понад 100 Послів європейської молоді та молодих лідерів з країн Східного партнерства та ЄС провели разом у Брюсселі 14 та 15 лютого для того, щоб відсвяткувати досягнення десятирічного партнерства з ЄС.

Протягом двох інтенсивних днів було проведено масштабний флешмоб у центрі Брюсселя та святкування з жителями міста, командні воркшопи, а також безліч дискусій та зустрічей на високому рівні.

Теплими словами молодих лідерів вітали та гостинно приймали: Віце-президент Європейської Комісії - Валдіс Домбровскіс, директор департаменту Східного партнерства Єврокомісії - Лоуренс Мередіт, Посол Естонії в ЄС, представники української делегації в ЕС, представники EESA, Eastern Partenrship, DG NEAR та місцевих громадських організацій.

Під час святкування учасник події - Посол європейської молоді від України - Денис Ганжа – зазначив «За 10 років існування ініціативи ми повністю змінили власну історію відносин з ЄС. Мало хто знає, але саме Східне Партнерство є запорукою успіху та одним з двигунів розвитку у сфері євроінтеграції:

  • Україна отримала Угоду про Асоціацію з ЄС
  • Україна отримали безвіз
  • ЄС - один з найбільших імпортерів українських товарів
  • Тисячі українських студентів та вчителів їздять щорічно до ЄС за програмою обміну Єразмус
  • Мільйони євро щорічно виділяються на підтримку ініцатив українців та на їх неформальну освіту 

А уявть собі, що ми могли не мати усього цього, якби не доєднались до пропозицї ЄС 10 років тому. Саме представники Партнерства є тими людьми, які щодня просувають інтереси України у Брюсселі. Тому пропоную цінувати цю подію і святкувати разом»

На сьогоднішній день окрім Дениса, майже п'ятсот молодіжних лідерів з Європейського Союзу та країн Східного партнерства є Послами європейської молоді (YEAs). Вони регулярно організовують у своїх країнах різні соціальні ініціативи і беруть участь в міжнародних форумах. Україну представляють 98 представників ініціативи.

Захід організували проект «Східне сусідство ЄС» у співпраці з інститутами ЄС. Протягом року заплановано також низка інших заходів, присвячених 10-річчю Східного партнерства.

Слідкуйте та підписуйтеся за новими можливостями:  https://www.euneighbours.eu/ru/user/register

Більше про Послів європейської молоді в Україні: http://bit.ly/YEAs-Ukraine

Долучайтеся до групи Молодих європейських сусідів: http://bit.ly/young-european-neighbours

 


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.