«Навчайся в Європі!» - європейський діалог

Понеділок, 01 Липня 2019 Людмила Шульга Бібліотеки України смт. Оржиця Бібліотеки Бібліотеки
Шлях у Європу починається з європейської освіти. Багато хто вважає, що найоптимальніше таку освіту в Європі й отримати. Поступати за кордон, чи ні, і чому?

Шлях у Європу починається з європейської освіти. Багато хто вважає, що найоптимальніше таку освіту в Європі й отримати. Поступати за кордон, чи ні, і чому?

Освіта та стажування за кордоном, зокрема в країнах Євросоюзу, стає дедалі популярнішою серед українських студентів та науковців. Певні додаткові можливості надає для цього і безвізовий режим з ЄС – хоча для тривалого навчання потрібна відповідна віза, але безвіз полегшує безпосереднє знайомство з європейськими університетами та налагодження контактів.

Водночас базовою інформацією про освіту у державах – членах Європейського Союзу можна ознайомитися в нашій бібліотеці. Дівчаток - старшокласниць зацікавило це питання.

Бібліотекар Оржицької бібліотеки для дітей Людмила Вікторівна Шульга розповіла про освітні програми, гранти та стипендії Європейського Союзу та надала практичні поради. У якій країні це зробити краще? Які плюси й мінуси такої освіти?

Усі новини євроклубу "Бібліотеки України"
Вівторок, 22 Жовтня 2019
18 жовтня в Оржицькій центральній районній бібліотеці відбувся районний семінар. В рамках проекту «Інформаційна підтримка ЄС – бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні», Шульга Людмила Вікторівна запросила колег до інформаційного перегляду куточку. Бібліотекарі дізналися більше про Європейський Союз, його проекти та програми, інформаційні ресурси та можливості для співпраці. Ознайомилися з досвідом та методами роботи публічних бібліотек з популяризації матеріалів Представництва ЄС в Україні, євроінтеграції України.
Понеділок, 22 Липня 2019
До нас, в Оржицьку бібліотеку для дітей, на гостину, завітав начальник відділу Оржицького бюро правової допомоги та помічник народного депутата у Верховній Раді України Ігор Рожко. Він через мережу дізнався про наш європейський куточок «ЄС на книжковій полиці» і завітав, щоб ознайомитися із літературою, поповнити знання і поділитися своїми напрацюваннями.
Понеділок, 08 Липня 2019
Перевірити свої знання, ерудицію, кмітливість, більш ближче ознайомитися із культурою, історією, традиціями країн Європи учні 6 –б класу Оржицької ЗОШ ім.. І.Франка мали змогу під час інформаційного дайджесту «Відкрий для себе Європу».
Середа, 26 Червня 2019
Цікаво та пізнавально пройшов захід для учнів 1-4 класів Cтароіржавецької загальноосвітньої школи. Захід проводився з метою виховання в учнів поваги до національних, духовних, культурних надбань європейських народів; формування пізнавальної, інтелектуальної, творчої активності користувачів.

Більше новин Мереж ЄС
Вівторок, 14 Травня 2024 Мошенець Наталія Олександрівна Черкаська обласна бібліотека для дітей Черкаси Бібліотеки Бібліотеки
Низку заходів провели у Черкаській обласній бібліотеці для дітей з нагоди Дня Європи. Серед них: для учнів 5-9 класів – квести «Ми пізнаємо Європу» та «На побачення з Європою», для молодших читачів – заочну екскурсію «Галопом по Європі».
Середа, 17 Січня 2024 Андрущенко Олена Миколаївна Обласна бібліотека для дітей та юнацтва Житомирської обласної ради Житомир Бібліотеки Бібліотеки
10 січня дитячий вокальний ансамбль Польського дому Житомира «Квіти» та Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва провели творчий вечір для дітей та дорослих.
Субота, 17 Грудня 2022 Гусар Тетяна Василівна Центр (Пункт) європейської інформації Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського Полтава Бібліотеки Бібліотеки
Шанувальників культурно-історичної спадщини Полтавщини, рідного слова об’єднав калейдоскоп «Мій рідний край - моя історія жива», який відбувся 15 грудня 2022 року у Центрі (Пункті) європейської інформації.