Подорож країнами Європейського Союзу

  Вівторок, 24 Вересня 2019 Мошенець Наталія Олександрівна Черкаська обласна бібліотека для дітей Черкаси Бібліотеки

23 вересня 2019 року в Черкаській обласній бібліотеці для дітей відбувся краєзнавчий квест «Подорож Європою», підготовлений спільно з Представництвом ЄС в Україні та ГО «Молодіжна Альтернатива». Захід організовано у межах проекту «Інформаційна підтримка ЄС - бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні».

Захід організовано у межах проекту «Інформаційна підтримка ЄС - бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні». Учасники квесту – члени черкаських євроклубів переконалися, що пізнати 28 країн за годину – це можливо!

Дві команди гравців подорожували окремим маршрутами, що включали по 14 станцій. На кожній локації на дітей чекали цікаві факти з історії, культури, географії, особливостей політико-економічного становища й державного устрою, присвячені окремій країні.

Чи знали ви, наприклад, що авторові американської Статуї Свободи – французькому скульптору Фредеріку Бартольді – позувала дружина виробника швейних машинок Ісака Зінгера? Що назва Мальти перекладається з грецької як «мед»? Що в Ірландії найбільша кількість рудоволосих людей з-поміж усіх країн Земної кулі – 9% від населення? Що хорватське місто Хум занесене в Книгу рекордів Гіннеса як найменше місто світу (чисельність населення там сьогодні – 23 особи)?

Щоб перейти від однієї станції до іншої, гравці мали знайти розв’язати географічне завдання. Скажімо, згадати, з якої країни походять вікінги або встановити національність графа Дракули. Підтвердженням проходження кожної зупинки слугували наліпки-«візи» із прапорами «відвіданих» держав, що їх команди ретельно наклеювали в ігрових закордонних паспортах.

Після завершення квесту на учасників чекали подарунки – символічні прапорці Євросоюзу, бандани, кепки, сувенірні паспорти й кубіки Рубіка, за сектори кольорів у яких правлять панорами-візитівки європейських міст. До слова, ці призи ще теж треба було знайти – місце їх сховку було зашифроване в ребусах. Доповнити здобуті під час розваги знання учасники тепер можуть в інформаційному куточку Європейського Союзу «ЄС на книжковій полиці», оформленому в холі бібліотеки.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.