День Європи у бібліотеці

Вівторок, 14 Травня 2024 Мошенець Наталія Олександрівна Черкаська обласна бібліотека для дітей Черкаси Бібліотеки Бібліотеки
Низку заходів провели у Черкаській обласній бібліотеці для дітей з нагоди Дня Європи. Серед них: для учнів 5-9 класів – квести «Ми пізнаємо Європу» та «На побачення з Європою», для молодших читачів – заочну екскурсію «Галопом по Європі».

Надзвичайно інформаційно насиченим і багатим на події вийшов цьогорічний День Європи в Черкаській обласній бібліотеці для дітей. Насправді відзначення важливого для нашого спільного континенту свята розтягнулося навіть на кілька днів. За цей час діти та підлітки Черкас відвідали пізнавальні заходи ігрового формату, поспілкувалися з представниками місцевої влади, ознайомилися із численними новинками бібліотечного фонду – виданнями про історію й культуру країн Європи, а також отримали символічні подарунки від Представництва Європейського Союзу в Україні.

Найяскравішою подією Дня Європи в бібліотеці 9 травня став євроквест «Ми пізнаємо Європу», за умовами якого учасники мали здійснити невелику мандрівку бібліотекою, відвідавши шість локацій із різними означеннями Європи в назві: «Історична», «Літературна», «Мистецька», «Квіткова», «Смачна» та «Спортивна». На кожній із них діти виконували цікаві тематичні завдання. Наприклад, поєднували назви держав із прапорами, культурними символами, квітами, національними стравами. Довелося гравцям пригадати, хто з європейських письменників написав знамениті твори; за допомогою пантоміми зобразити різні види спорту й зібрати олімпійські кільця в загальновідомий знак; знайти назви європейських столиць у філворді.

А в гру «З’ясуй, чого не повинно бути на цих знаменитих полотнах», завдання якої учасники виконували на локації «Мистецька Європа», можуть зіграти й наші віддалені користувачі: просто зараз вона доступна на сайті бібліотеки в рубриці «Мистецтво» (розділ «Ігровий майданчик»): https://chobd.ck.ua/.../7013-mystetska-hra-ziasui-choho...

За правильне виконання ігрових завдань на кожній локації квесту дві команди читачів отримували золоті зірки. Наприкінці заходу діти розміщували зірки по колу на синьому полотні – так, візуальним підсумком квесту став прапор Євросоюзу.

На завершення євроквесту до учасників із вітальним словом звернувся заступник голови Черкаської обласної державної адміністрації Олександр Григорович Шамрай. Він не лише підкреслив значення свята для всіх країн Європи, а й запросив дітей до активного обговорення, пропонуючи висловитися про те, які знання вони здобули в результаті зустрічі, що їм найбільше сподобалося, яку державу континенту вони б хотіли відвідати й чому.

10 травня маршрутами цього квесту помандрували і учні 7-А класу Першої міської гімназії.

Можливо, не настільки масштабні, але не менш захопливі тематичні заходи провели для своїх користувачів й окремі відділи обслуговування бібліотеки. Зокрема, у відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів організували країнознавчий квест «На побачення з Європою». Учні 5-Б класу ЗОШ № 6, які взяли участь у цьому заході, відвідали чимало станцій, присвячених різним державам нашої частини світу. На кожній локації на дітей чекали цікаві факти й завдання з історії, культури, географії, особливостей політико-економічного становища й державного устрою, присвячені окремій країні.

Для молодших читачів у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів провели заочну екскурсію «Галопом по Європі». Діти дізналися адаптовані до їхнього віку загальні відомості про країни-сусідів за континентом.

Нагородою для учасників заходів стала сувенірна брендована продукція, надана бібліотеці Представництвом Європейського союзу в Україні. Для читачів бібліотеки була організована і книжкова виставка «Знайомтесь – Європейський Союз». Тематичні книги, які теж були передані Представництвом Європейського Союзу в Україні поповнили бібліотечний фонд. Щиро вдячні за щедрі подарунки! Ці видання – чудовий приклад книг, цікавих і дітям, і їхнім батькам, і бібліотекарям.

Усі новини євроклубу "Черкаська обласна бібліотека для дітей"
Вівторок, 24 Вересня 2019
23 вересня 2019 року в Черкаській обласній бібліотеці для дітей відбувся краєзнавчий квест «Подорож Європою», підготовлений спільно з Представництвом ЄС в Україні та ГО «Молодіжна Альтернатива». Захід організовано у межах проекту «Інформаційна підтримка ЄС - бібліотекам для дітей та юнацтва в Україні».
Середа, 22 Травня 2019
17 травня 2019 року у Черкаській обласній бібліотеці для дітей відбувся євроквест «Пізнаємо Європу разом». Захід приурочено Дню Європи в Україні. Його учасниками стали учні 8-9 класів спеціалізованої школи №17 та Першої міської гімназії м. Черкаси.

Більше новин Мереж ЄС
Середа, 17 Січня 2024 Андрущенко Олена Миколаївна Обласна бібліотека для дітей та юнацтва Житомирської обласної ради Житомир Бібліотеки Бібліотеки
10 січня дитячий вокальний ансамбль Польського дому Житомира «Квіти» та Житомирська обласна бібліотека для дітей та юнацтва провели творчий вечір для дітей та дорослих.
Субота, 17 Грудня 2022 Гусар Тетяна Василівна Центр (Пункт) європейської інформації Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського Полтава Бібліотеки Бібліотеки
Шанувальників культурно-історичної спадщини Полтавщини, рідного слова об’єднав калейдоскоп «Мій рідний край - моя історія жива», який відбувся 15 грудня 2022 року у Центрі (Пункті) європейської інформації.
Субота, 10 Грудня 2022 Гусар Тетяна Василівна Центр (Пункт) європейської інформації Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки імені І. П. Котляревського Полтава Бібліотеки Бібліотеки
В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в Центрі (Пункті) європейської інформації 8 грудня 2022 року відбулася година спілкування з елементами тренінгу «Як не стати жертвою насильства».