Євроклуб відзначив День української писемності та мови (Кам’янська гімназія № 39)

  Понеділок, 11 Листопада 2019 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

9 листопада – День української писемності та мови. Це Свято нині крокує державою по-особливому, бо мова – це той інструмент, який об’єднує націю у єдине ціле.

Це великий скарб, який треба шанувати, берегти й розумно збагачувати. Життя мови залежить від народу, який несе її у своїй душі, у своїх звичаях, традиціях, у піснях і у своїй культурі. Тому кожен громадянин України сьогодні відчуває свою причетність до свого народу, до своєї мови. Активісти євроклубу “Європейська єдність” Кам’янської гімназії № 39 також відзначили День української писемності та мови. Учні підготували презентацію про становлення цього свята, Преподобного Нестора-літописця, а також нагадали про трагічні сторінки історії, коли знищувалася українська мова.

З великою зацікавленістю гімназити взяли участь у мовно-літературному вояжі «Мово наша солов’їна». Юні мовознавці були об’єднані у дві команди й відповідали на питання різних мовознавчих конкурсів. Під час заходу гімназисти мали змогу поринути у багатющий світ краси і принад рідної української мови, вшанувати пам'ять про видатних діячів нашого народу, які вибороли право вільно спілкуватися на своїй землі рідною українською мовою.

День української писемності та мови об’єднує дітей, вчителів, громадськість, показує високий прояв почуття патріотизму усіх громадян країни,любові до рідної мови та своєї Батьківщини.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.