ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ХОЛ У КАМ’ЯНСЬКІЙ ГІМНАЗІЇ № 39

  Неділя, 17 Листопада 2019 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

З ініціативи шкільного євроклубу в рекреації другого поверху гімназії № 39 створено Європейський хол. Найпершим напрямком, за яким працюватиме Європейський хол, буде поширення інформації про Європейський Союз та його політику.

Також тут проходитимуть тренінги для учнів та членів євроклубу гімназії, які отримають додаткові знання про Європейський Союз, процеси євроінтеграції України, про народи, культуру, історію, традиції країн ЄС. А фотографування в європейській фотозоні залишить добрі спогади про участь у засіданнях шкільного євроклубу «Європейська єдність».

У холі розміщено стенди з інформацією про історію створення євроклубів, європейські цінності, права дитини. Завдяки фінансової підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, придбано коркову дошку, на якій розміщуються конкурсні роботи учнів з різних напрямків громадянського й патріотичного виховання. Європейський хол під час перерв став одночасно зоною комфортного відпочинку гімназистів. Для цього придбано м`які диванчики, про які давно мріяли й учні, й батьки, й вчителі. Єдиною завадою у цьому був брак фінансування.

Для реалізації нашої мрії ми використали методи та прийоми фандрейзингу в освітньому процесі. Мобілізували всі можливі ресурси: виграли міні-грант від Представництва Європейського Союзу в Україні, стали переможцями ХІХ Міжнародного Пушкінського конкурсу й отримали грошову винагороду, залучили батьківську громаду для реалізації задуманого, звернулися по допомогу до депутата міської ради Миршавки Сергія Івановича.

Гімназія № 39 – це Школа Свободи, Правди, Любові. Батьки, вчителі та учні в гімназії вже давно стали однодумцями. І якщо ми щось створюємо, то вирішуємо проблему разом. Робота євроклубу “Європейська єдність” продовжується. Переконані, що Європа починається з кожного з нас, з родини, школи, міста.

Гімназійний євроклуб - це своєрідна територія молоді, зона комфорту, інтелектуальної праці учнів, тут вони вчаться бути креативними й успішними, небайдужими, здатними прийти на допомогу та бути гідними членами громадянського суспільства.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.