«В гостях у Санта-Клауса, або Подорож країною Суомі»» (віртуальна мандрівка однією з країн ЄС – Фінляндією)

  Субота, 28 Грудня 2019 Рєзнік Ольга Вікторівна Дворічанська ДБ смт. Дворічна Бібліотеки

Саме в таку віртуальну мандрівку країною Санта-Клауса Фінляндією і запросили учнів 4-х кл. Дворічанського ліцею працівники дитячої районної бібліотеки.

Протягом заходу діти дізналися цікаві факти про природний світ Суомі (саме так називають свою країну фіни, що в перекладі з фінської означає «країна боліт»), її економіку, популярні види спорту, культурне життя. 

Наближається чудове свято - Новий Рік! А з ним до нас приходять чудові новорічні ранки, ялинки з подарунками і, звичайно, головний герой новорічного свята – Дід Мороз. Цікаво, а хотів би хтось, навпаки, завітати в гості до цього новорічного діда? Можна подумати, що це дуже важко, або зовсім неможливо, бо, скоріш за все, живе він десь аж на півночі, може й на самому Північному полюсі!

Уявіть собі, що це не зовсім так. І, щоб потрапити до домівки Діда Мороза, або як його звуть за кордоном – Санта – Клауса, нам всього лише на-всього потрібно поїхати до однієї з європейських країн – Фінляндії. Так, незважаючи на суперечки, які точаться між країнами Скандинавії, фіни вирішили, що справжня резиденція цього новорічного чарівника знаходиться саме у них.

Саме в таку віртуальну мандрівку країною Санта-Клауса Фінляндією і запросили учнів 4-х кл. Дворічанського ліцею працівники дитячої районної бібліотеки. Протягом заходу діти дізналися цікаві факти про природний світ Суомі (саме так називають свою країну фіни, що в перекладі з фінської означає «країна боліт»), її економіку, популярні види спорту, культурне життя. Зокрема, про одну з найкращих бібліотек у світі Ооді, яка рік тому була побудована в столиці Фінляндії Гельсінкі. А також, про видатних діячів мистецтва композитора Яна Сібеліуса та письменницю Туве Янсон.

Діти переглянули відеоролик у супроводі симфонічної поеми Сібеліуса «Фінляндія» та прослухали уривки зі знаменитої серії «Країна мумі-тролів» Туве Янсон, завдяки якій ця фінська письменниця стала відомою в усьому світі. На завершення заходу, діти розгадали кросворд з підказками «Фінляндія» та взяли книги з книжкової виставки «Подорож країною Суомі».

Ольга Рєзнік, заступник директора Дворічанської РЦБС по роботі з дітьми.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.