МОВНИЙ ЧЕЛЕНДЖ-2020 ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ДНЯ МОВ

  Неділя, 27 Вересня 2020 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

У рамках реалізації проєкту євроклубу “Європейська єдність” Кам’янської гімназії № 39 "Єврокемп "Потяг дружби", мета якого — створити платформу для спілкування однодумців ідеями та інформацією, для знайомства й налагодження контактів й партнерських відносин між євроклубами різних областей, була створена інтерактивна дошка "Мовний єврочелендж-2020" на платформі Padlet.

Європейський день мов — це свято, що відзначається 26 вересня як спосіб підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі. Збереження й розвиток мов, включаючи малі, декларується в якості офіційної мовної політики Європейського Союзу. Дійсно, зараз стає все більше й більше людей, які вільно розмовляють, як мінімум, однією іноземною мовою. Свято проголошене Радою Європи під час Європейського року мов 6 грудня 2001-го. Основна мета — заохочення вивчення мов як у шкільному віці, так протягом усього життя людини. У рамках реалізації проєкту євроклубу “Європейська єдність” Кам’янської гімназії № 39 "Єврокемп "Потяг дружби", мета якого — створити платформу для спілкування однодумців ідеями та інформацією, для знайомства й налагодження контактів і партнерських відносин між євроклубами різних областей, була створена інтерактивна дошка "Мовний єврочелендж - 2020" на платформі Padlet.

Мета єврочеленджу: поглибити знання молоді про країни Європейського Союзу, популяризувати вивчення європейських мов, розвивати толерантність й шанобливе ставлення до європейської мовної спадщини. До відзначення Європейського дня мов залучилися багато євроклубів України. На відкритій платформі щиро вітали зі святом євроклуби з Бердичева й Черкас, Сміли та Харкова, Дніпропетровської, Полтавської, Донецької та Волинської областей. Євроклуби пропонували свої вікторини, квести, презентації, відеоролики до свята, обмінювалися цікавою інформацію про те, як вирішується мовне питання в різних європейських країнах. Також було цікаво дізнатися про те, що в Києві є лінгвістичний музей, в якому побували активісти євроклубу “Drem Team” Плосківської школи Полтавської області. Відзначенням цього свята євроклуби України надихнули свої шкільні громади на вивчення мов, їх опанування впродовж життя для особистісного розвитку, адже відомо, що іноземна мова – це механізм, що сприяє досягненню взаєморозуміння й бажаного результату міжкультурної комунікації на міждержавному рівні, а також у процесі особистісного спілкування представників різних європейських культур.

Відео


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.