Конкурс польської поезії відбувся в євроклубі Луцького НТУ

  Четвер, 12 Листопада 2020 Максимчук Тамара Європа Луцьк Євроклуби

11 листопада з нагоди Дня незалежності Республіки Польща, у Луцькому НТУ влаштували конкурс читацької майстерності польської поезії.

За результатами суддівського оцінювання, перемогу у конкурсі здобули учні Луцької гімназії №4 Сергій Шафранський (1 місце) та Соломія Повстяна (2 місце), третє місце посіла студентка ТР-21 Луцького національного технічного університету Аліна Черняк. Переможці та учасники були відзначені заохочувальними подарунками та солодощами.

Привітала учасників заходу проректор Луцького національного технічного університету Олена Ковальчук. Вона зазначила, що цьогоріч карантинні обмеження вплинули на масштаб організації конкурсу, та навіть попри зменшення кількості запрошених учасників, його таки вдалося успішно провести: «Я рада вітати усіх учасників сьогоднішнього конкурсу, який покликаний продемонструвати зацікавленість і повагу до культури близької нам країни Польщі. Ми вирішили зробити свій внесок і відзначити свято незалежності країни-партнера саме у вигляді конкурсу декламації. Ми співпрацюємо із багатьма країнами і однією з найближчих є саме Польща. Спільно ми реалізовуємо проекти, сприяємо один одному у розвитку та побудові тісних взаємовідносин, наші студенти навчаються в польських університетах, а викладачі здобувають новий досвід... Це свідчить про те, що ми намагаємося бути ближчими з нашими колегами».

Провідний бібліотекар Світлана Сакович розповіла про історичні передумови відзначення Дня незалежності Польщі саме 11 листопада, а також представила організовану бібліотекою Луцького НТУ тематичну книжкову виставку «Польща: унікальність та неповторність». До конкурсу долучилися шестеро учасників – поціновувачів польської мови та літератури. Основними критеріями для їх оцінювання були: декламування, артистизм та вимова.

За словами доцента кафедри слов'янської філології ВНУ ім.Лесі Українки Юлії Васейко, усі читці обрали для себе доволі серйозні твори польської літератури і їм вдалося максимально донести думки авторів та не бути байдужими до того, про що йшлося у поезіях. «Мене тішать, що польською літературою, яка надзвичайно багата на яскраві особистості, цікавляться як учні шкіл, так і студенти. Вибір поезій сьогодні мене вразив, вони не були легкі та буденні, а мали глибокий патріотичний зміст і кожному вдалося цей зміст передати. Вам вдалося донести те, про що хотіли сказати автори, а це глибока віра в людяність і в силу своєї держави. Ви не були байдужими до того, про що говорили, ви були у цій поезії», - наголосила Юлія Васейко.

Довідка: Учасниками творчого змагання стали студенти університету та школярі, які вивчають мову сусідньої країни і захоплюються її літературою. Організатори конкурсу: клуб «Європа» Луцького НТУ та проректор з НПР Олена Ковальчук, кафедра української та іноземної лінгвістики та її завідувачка Оксана Смаль, бібліотека ЗВО та її керівниця Світлана Бакуменко. У ролі кураторів учасників виступили доцент кафедри української та іноземної лінгвістики Тамара Николюк та доцент кафедри інженерії програмного забезпечення Юлія Повстяна. До суддівського складу запрошена доцент кафедри слов'янської філології ВНУ ім.Лесі Українки Юлія Васейко.

Ілона Карпюк, інформаційний відділ Луцького НТУ Більше фото тут: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=LutskNationalTechnicalUniversity&set=a.1722194001267976


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.