Толерантність – запорука злагоди та успіху в житті людини

  Середа, 25 Листопада 2020 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

З нагоди відзначення Міжнародного Дня толерантності євроклуб «Європейська єдність» Кам'янської гімназії № 39 провів інтерактивний тренінг «Толерантність – запорука злагоди та успіху в житті людини».

Мета заходу - розкрити поняття «толерантність», використовуючи історичні факти, притчи та цікаві вправи, розвити вміння працювати в команді, аналізувати, приймати рішення, засвоїти навички толерантної поведінки. На початку заходу активісти розповіли про історію святкування Міжнародного дня толерантності, який відзначається 16 листопада. Свято запровадили у 1995 році за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості.

Провела тренінг психолог гімназії Вікторія Лобенок. Євроклубівці із задоволенням брали участь у вправах «Знайомство», «Толерантна особистість», «Кросворд толерантності». Особливо їм сподобалася вправа «П'ять добрих слів». Під час цієї вправи кожен учасник обвів власну долоню на листі й підписав своє ім'я. Потім ці долоньки толерантності передавалися по колу для того, щоб інші могли написати найкращі якості своїх друзів. На завершення тренінгу команди створили «Емблему толерантності» й презентували їх присутнім. Усі учасники заходу були дуже активними й організованими, працювали творчо й продуктивно.

«Ніколи не можна забувати, що за будь-яких обставин і в будь-якій ситуації ми повинні залишитись людьми і пам’ятати, що нас оточують такі ж люди: кожен зі своїми власними особливостями характеру або рисами зовнішності. Толерантність означає - бути вільним щодо своїх переконань та приймати переконання інших», - підсумувала психолог Вікторія Лобенок.

Учасники залишили свої відгуки про захід: «Я дуже задоволена! Найкращі враження, багато знань. Приємно провела час і отримала досвід толерантного спілкування», «Мені сподобалось все-все! Готовий прийти ще на інші навчальні тренінги», «Тренінг дуже сподобався. Він перевершив усі мої сподівання. Дуже дякую за чудову нагоду корисного навчання й спілкування з моїми друзями».


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.