Година Землі - це не лише про світло

  Понеділок, 29 Березня 2021 Зубкова Олена Петрівна Маріупольський будівельний коледж Маріуполь Євроклуби

Виховний захід до години Землі організовали члени євроклубу Маріупольськрго будівельного коледжу

Година Землі – це найбільша світова ініціатива на підтримку збереження нашої планети та розумного використання її ресурсів. Щорічно у Годину Землі відбувається символічне вимкнення світла (у домівках, офісах та біля визначних місць і споруд тощо).

В Україні Година Землі об’єднала понад 80 міст, сотні організацій та навчальних закладів. За ініциативою євроклубу студенти Маріупольського будівельного коледжу радо долучилися до акції: 26 березня прибрали прилеглу територію, провели виховний захід, на якому розповіли про історію виникнення Години Землі, а також глобальні проблеми людства, пов’язані із збереженням природних ресурсів, зокрема енергетичних.

Студенти декламували вірші, брали участь у міні-конкурсі крилатих висловів про Землю, природу, виготовляли агітаційні плакати, створювали пам’ятки-буклети «За нас ніхто планету не врятує». Музична композиція Майкла Джексона «Пісня Землі», що лунала наприкінці заходу, посилила студентські почуття та переживання, їх образну констатацію, сприяла емоційній рефлексії: «Якою буде планета Земля далі, залежить від нас. Настав час керуватися правилами екологічного гуманізму. Адже людина - лише частина природи. Вона має підкорятися її законам, бо у Всевишнього для нас немає іншої Землі». А 27 березня з 20.30 до 21.30 студенти виявили солідарність – вимкнули світло.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.