Урочисте зібрання онлайн “На шляху до Європейського Союзу”

  Неділя, 16 Травня 2021 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

14 травня 2021 року в рамках відзначення Дня Європи в Україні відбулося урочисте зібрання “На шляху до Європейського Союзу” у форматі Zoom конференції. У заході взяли участь євроклуб "Європейська єдність" Кам’янської гімназії № 39 та євроклуб "Україна онлайн" СЗШ № 10.

Щорічно, у третю суботу травня, в Україні відзначають День Європи. Святкування Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а й за духом, історією, спільними цінностями та інтересами, адже український народ є невіддільною частиною європейської цивілізації. У рамках відзначення Дня Європи в Україні 14 травня 2021 р. відбулося урочисте зібрання “На шляху до Європейського Союзу” у форматі Zoom конференції. У заході взяли участь євроклуб “Європейська єдність” Кам’янської гімназії № 39 та євроклуб “Україна онлайн” СЗШ № 10.

На початку зібрання з вітальним словом до активістів євроклубів звернулася консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників м. Кам’янського Тамара Петрівна Згама. Вона наголосила, що це свято в черговий раз нагадує, що Європа починається не за кордоном України, а у серці кожного з нас. Цього дня ми маємо чудову нагоду разом з іншими європейськими народами продемонструвати єдність в утвердженні спільних цінностей та побачити нові перспективи розвитку Об’єднаної Європи. Цікавим і пізнавальним був євродайджест ”Україна-ЄС” про історію, символи Європейського Союзу, взаємовідносини між Україною та ЄС, якій підготували активісти євроклубу “Європейська єдність”. Завершальним етапом онлайн-урочистостей став інтелектуальний турнір “Європейські зоряні ігри” між активістами євроклубів, під час якого вони проявили високу обізнаність про історію, культуру, традиції та звичаї європейських країн. Захід пройшов динамічно та цікаво, у невимушеній, доброзичливій атмосфері. Разом ми сильніше! Закликаємо всіх бути толерантними, думати про єдність і співчуття, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.