Євроклубівці досліджували якість води

  Вівторок, 21 Вересня 2021 Тріль Оксана Ярославівна Європейський Клуб "Мрія" Луцьк Євроклуби

З кожним роком все більше країн долучається до святкування Всесвітнього дня моніторингу якості води. Традиційним заходом цього дня для кожної країни є проведення аналізу проби води. Простий набір тестів допоміг учням 3(7)-В класу луцької гімназії № 14 імені Василя Сухомлинського дослідити якість води у водоймах - температуру, прозорість, кислотність та розчинений кисень. Результатами досліджень вони поділились зі своїми однолітками на уроці англійської мови, зробивши свій внесок до реалізації проєкту "Аqua vitae – європейський екологічний пріоритет".

18 вересня в усьому світі відзначається Всесвітній день моніторингу якості води. Ініційований Американським Фондом чистої води в 2003 році, цей День відзначається в багатьох країнах світу і є інформаційно-освітньою подією, спрямованою на підвищення обізнаності суспільства про водні проблеми планети, якість питної води і участь в захисті водних ресурсів від забруднення.

Людський організм, як і все живе, не може існувати без живильної вологи і в ньому міститься 3/4 води від загальної маси тіла. Вимоги до якості води дозволяють убезпечити людей від хвороботворних бактерій і вірусів, тому увага до її якості – надважливе завдання кожного жителя планети, що переймається власним здоров’ям і довголіттям. Коли ми говоримо про воду та її якість, то мало хто замислюється над тим, наскільки важливе значення це природне багатство має для життя людини. Цінність води для людини виходить далеко за рамки підтримки її життєво важливих функцій, адже забезпечує її здоров'я, духовне благополуччя й емоційну збалансованість. 

 


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.