Світове кафе "Молодь і волонтерство: сучасні можливості"

  Четвер, 02 Червня 2022 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби

27 травня 2022 року, був проведений круглий стіл у форматі світового кафе на тему "Молодь і волонтерство: сучасні можливості" у рамках реалізації проєкту євроклубу гімназії № 39 м. Кам'янське «Єднаємося заради миру», що підтримується Представництвом Європейського Союзу в Україні.

Захід об’єднав активістів євроклубів із різних міст України: Євроклуб EuroMix Харківської ЗОШ №91, Євроклуб «MerryBox» НВК "Ліцей-СЗШ № 10. м. Марганець, Євроклуб «Європейська єдність» гімназії № 39 м. Кам’янського. Фасилітатором зібрання був Владислав Кулініч, відомий і успішний громадський активіст у сфері волонтерської діяльності, очільник Молодіжної ГО МОПЛ м.Камянське.

На початку зібрання відбулася європейська колаборація: євроклубівці познайомилися, презентували всіх з успіхами свого євроклубу й напрямками діяльності. Для всіх дуже цікаво було ознайомитися з напрямками діяльності Молодіжної громадської організації МОПЛ. Владислав Кулініч провів екскурс в історію розвитку волонтерського руху, євроклубівці дізналися про реалізацію волонтерських ініціатив для української молоді в умовах воєнного часу. Спікери поділилися власним волонтерським досвідом, а також досвідом роботи українських і міжнародних волонтерських організацій, обговорили нагальні проблеми місцевих громад в умовах війни, обмінялися контактами й позитивним настроєм. У кінці зібрання була проведена інтерактивна гра у формі асоційованого грона «Чесноти волонтера».

«Світове кафе» дозволило створити майданчик для рефлексії отриманого досвіду, планування й створення нових творчих ідей. Ми дякуємо усім учасникам «світового кафе» за активність, комфортне спілкування й плідну комунікацію. Віримо, що прекрасна і талановита молодь збудує успішну Україну! Слава українській молоді! Слава Україні!


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.