1 ГРУДНЯ - ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ПОРОЗУМІННЯ З ВІЛ-ІНФІКОВАНИМИ

  Середа, 28 Лютого 2018 Мироняк Оксана Василівна «PRIME STAR» Охтирської ЗОШ №1 м.Охтирка, Євроклуби

В Охтирській гімназії членами євроклубу "ЄвроSTELLA" були поведені заходи до Дня порозуміння ВІЛ-інфікованими. Темою Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом цього року стало «Право на здоров’я».

У 1988 році Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) оголосила день 1 грудня Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом. Це пов’язано з тим, що синдром набутого імунодефіциту (СНІД) набув масштабів пандемії.

У 2003 році Всеукраїнська Мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД, виступила з ініціативою змінити назву Дня 1 грудня із «Дня боротьби зі СНІД» на «День порозуміння з ВІЛ-позитивними людьми» з метою підвищення рівня толерантного ставлення суспільства до людей, що живуть з ВІЛ/СНІД.

В Охтирській гімназії також поведені заходи до Дня порозуміння ВІЛ-інфікованими. Темою Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом цього року стало «Право на здоров’я». Це право кожної людини на найвищий досяжний рівень фізичного і психічного здоров'я.

Учасники заходу ознайомилися із ситуацією на Сумщині щодо ВІЛ, шляхами передачі, засобами захисту, розглянули довідкову літературу. Учні довідалися куди потрібно звертатися хворим на СНІД. Під час розмови було розвінчано міфи про ВІЛ. Діти отримали відповіді на свої запитання.


Інші новини

© 2015—2024 Представництво Європейського Союзу в Україні. Всі права застережено.