ЄВРОКЛУБІВЦІ ВІДЗНАЧИЛИ МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ РІДНОЇ МОВИ

Понеділок, 09 Квітня 2018 Пономарьова Наталія Європейська єдність Кам'янське Євроклуби Євроклуби
Євроклуб Кам`янської гімназії № 39 долучився до відзначення Міжнародного дня рідної мови. Активісти нашого євроклубу провели відкрите засідання у формі інтелектуального брейн-рингу «Мовно - літературний вояж» .

Євроклуб Кам`янської гімназії № 39 також долучився до відзначення цього свята. Активісти нашого євроклубу провели відкрите засідання у формі інтелектуального брейн-рингу «Мовно - літературний вояж».

На початку засідання євроклубівці дізналися про те, що історія свята, на жаль, має трагічний початок. Тоді, у 1952 році, в Бангладеші влада жорстоко придушила демонстрацію протесту проти урядової заборони на використання бенгальської мови. Відтоді в Бангладеші цей день став днем полеглих за рідну мову. Минуло багато часу. Аж у 1999 році на Тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО було прийнято Міжнародний День рідної мови, а починаючи з 2000 року цей День відзначають і в Україні. «Мови – це важливо!» - цей вислів обрано ЮНЕСКО гаслом Міжнародного Дня рідної мови.

Міжнародний День рідної мови – це чудова нагода самоствердитися, відчути інтелектуальний драйв, радість від того, що ти молодий, креативний, відважний і здатний звернути гори.

Після інформхвилинки гімназисти об`єдналися в три команди: «Мовознавці», «Патріоти», «Українці» й мали можливість позмагатися за звання кращих знавців з мові та літературі. Брейн-ринг проходив у 5 турів по 12 питань.

Особливо сподобалися гравцям тури «Хто швидше?», «Поєдинок капітанів», «Творчий». Всім було цікаво й весело. За результатами гри перше місце зайняла команда «Українці». Кращими гравцями інтелектуального брейн-рингу, на думку учасників, були визнані Ткаченко Максим та Грива Федір, Велігура Єгор. Завершили захід євроклубівці закликом, що заради прийдешніх поколінь українці повинні зберігати й шанувати мову, як це робили наші славні предки.